Osnovna škola „Milan Vuković“ u Karavanu prijateljstva u Bitolju

Osnovna škola „Milan Vuković“ u Karavanu prijateljstva u Bitolju

1262
0
Podijeli

Osnovna škola „Milan Vuković“ Herceg Novi bila je jedna od šest škola učesnika Karavana prijateljhstva u Bitolju, od 18. do 21. maja. Školu su predstavljali direktor, četiri nastavnika i pet učenika.
bitola milan vukovic 1U Karavanu prijateljstva bile su škole iz Kranja, Banja Luke, Osijeka, Zemuna, Bitolja i Herceg Novog.
Karavan je krenuo prošle školske godine, a prvi susret je bio organizovan u Zemunu. U okviru Karavana domaćini iz Bitolja su organizovali više aktivnosti za učenike. Svaka aktivnost je imala temu: fotografija pod nazivom „Podijeli drugarstvo, podijeli sreću“, likovni rad pod motom „Moj san je…“ i literarni rad „Djeca su radost života – djeca su ljepota svijeta“.

bitola milan vukovic 2
Svi učenici su za učešće dobili diplome. Za djecu su organizovane i sportske aktivnosti – Igre bez granica. Pobjednici su bili svi.
U okviru Karavana učesnici su se upoznali sa znamenitostima Bitolja, posjetili su Nacionalni park Pelister na planini Baba, Samuilov grad, Biljanine izvore i Ohrid.
Domaćini su se potrudili da organizacija Karavana bude na visokom nivou. Posebno je bio dirljiv rastanak učenika od domaćina, djece, njihovih vršnjaka, u čijim porodicama su proveli četiri dana. Upoznavanje i trajno prijateljstvo djece je i glavni cilj Karavana koji je u potpunosti ostvaren. Poslije lijepih utisaka i čestitki domaćinu, želja svih učesnika je da Karavan traje.

Picerija i restoran

Tekst: Novinarska sekcija OŠ „Milan Vuković“

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code