OSOBAMA SA INVALIDITETOM BIĆE OLAKŠAN ULAZ U GRAĐANSKI BIRO I OPŠTINU

OSOBAMA SA INVALIDITETOM BIĆE OLAKŠAN ULAZ U GRAĐANSKI BIRO I OPŠTINU

202
0
Podijeli

Izgradnjom prilazne rampe osobama sa invaliditetom biće olakšan ulaz u zgradu Opštine i Građanski biro.

Posao je započet tokom proteklog vikenda, a trebalo bi da narednog bude završen. Izbetonirana je staza širine 1,2 metra, a u narednoj fazi ona će biti popločana kamenom.
Inicijator posla je Sekretarijat za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu, a organizator Služba za zajedničke poslove i informacione sisteme.
„Vrijeme je bilo lijepo, što je omogućilo da betoniranje bude brzo završeno. Nadamo se da će tako biti i narednog vikenda i da ćemo do sljedećeg ponedjeljka završiti sve. Dali smo ranije obećanje da ćemo ovo uraditi i sada ga i ispunili”, rekao je načelnik Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme Siniša Ćurčija.
Kako kaže sekretar za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Vladimir Dželetović, u Sekretarijat na čijem je čelu su svakodnevno stizale primjedbe socio-humanitarnih nevladinih organizacija, da je osobama sa invaliditetom onemogućen pristup organima lokalne uprave. Rampa će omogućiti da osobe sa invaliditetom, ravnopravno sa ostalim građanima, koriste usluge Građanskog biroa, čime se doprinosi njihovoj boljoj inkluziji. Olakšaće prilaz zgradi ne samo osobama sa invaliditetom, već i starijim osobama i majkama sa malom djecom i kolicima.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code