Osposobljavanje visokoškolaca: Poziv za poslodavce da prijave potrebe

Osposobljavanje visokoškolaca: Poziv za poslodavce da prijave potrebe

1702
3
Podijeli

herceg novi 31Objavljen je konkurs za program stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem za 2016/2017. godinu. Iz Ministarstva prosvjete su podsjetili da je to peti put da bude organizovan Program stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem. Program treba da doprinese i smanjenju nezaposlenosti mladih, sa kojim se susrijeće čitava Evropa, kao i da pruži smjernice ustanovama visokog obrazovanja u koncipiranju upisne politike, kazali su iz Ministarstva prosvjete.

Pravo na stručno osposobljavanje imaju osobe sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje.

Picerija i restoran

Javni poziv za prijavu poslodavaca može se naći na sajtovima Uprave za kadrove i Zavoda za zapošljavanje.

Poslodavci privatnog i javnog sektora, koji obavljaju djelatnost na teritoriji Crne Gore, prijavu podnose od 15. septembra do 15. oktobra, nakon čega će biti objavljen poziv za buduće korisnike programa.

– Pred sami istek roka prijavljivanja poslodavaca uradiće se presjek pristiglih prijava, a svi prijavljeni poslodavaci biće putem zvaničnog mejla obaviješteni o stanju iskazanih potreba za visokoškolskim kadrom, kaže se u saopštenju.

Pristigle prijave biće obrađivane radi onemogućavanja pojave duple ili pogrešne prijave.

Stručno osposobljavanje korisnika traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od godinu i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.

Cilj Programa da olakša prelazak mladih iz svijeta obrazovanja u svijet rada kroz pružanje mogućnosti za dodatno sticanje znanja, vještina i kompetencija neophodnih za konkurentnost na tržištu rada.

3 Komentari

  1. …kad majka podigne svoje dijete i školuje ono je valjda sposobno da sebe zaposli.Nikad me mama nije vodila niđe,a ni telefon okrenula,samo me podigla i puštila,jer ona ima svoga posla i cijenim je zbog toga.
    0    0
  2. Kakvo stručno osposobljavanje,za što onda služe škole? To je stručno otezanje života i vremena mladim ljudima, kao i što je privatizacija otezanje vremena pred penzijom ne bi li nas što više napuštilo….Ali ima jedna odlična stvar u svemu,niko nikoga ne prisiljava na ova otezanja,može svako ko je sposoban da sam sebi određuje zaposlenje i život.Zato,hvala Zaslužnome za ovaj mir i slobodu koju imamo u ovome teškome vremenu slobode i nesloge.
    0    0

Ostavite komentar

*

code