OSTOJIĆ I BIJELSKI STEČAJCI SVAKO PRI SVOM

OSTOJIĆ I BIJELSKI STEČAJCI SVAKO PRI SVOM

76
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Razgovori bivših radnika Jadranskog brodogradilišta Bijela i stečajnog upravnika, Žarka Ostojića, nijesu donijeli ništa novo.

Obje strane ostaju i dalje pri svojim zahtjevima, odnosno prijedlozima, potvrdio nam je kratko predsjednik Sindikata JBB u stečaju Mladen Krivokapić.
“Svako drži svoju poziciju. Mi ne radimo, u protesu smo do daljnjeg i naši uslovi se znaju. Jeste da upravnik nema ingerencije da nam potpisuje garancije, bez kojih nećemo prihvatiti posao, mi smo toga svjesni. Ali tako je – kako je. Ne odustajemo od naših zahtjeva, pa neka Vlada dalje vidi šta će”, poručio je Krivokapić.
Predlozi stečajnog upravnika su da radnici završe remont na brodovima, uz tromjesečni angažman, koji bi bio plaćen po minimalcu predviđenom za firmu u stečaju. U subotu je njih 400 primilo jednu neisplaćenu zaradu, odnosno polovinu martovske i dio aprilske plate, ali to nije odobrovoljilo presotalih skoro 200 njih da umjesto na kapiji budu na brodu ili radionici.
“To nije bio naš uslov, jer mi nismo nikoga uslovljavali da nam daje platu, da bismo za uzvrat nešto radili”, kategoričan je Krivokapić.
Tako će stečajci nastaviti s protestima sve dok ne dobiju pismene garancije da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni.
Na drugoj strani, u Ministarstvu pomorstva i saobraćaja očekuju da će radnici nakon isplaćene jedne zarade nastaviti sa remontom brodova i spriječiti ogromnu štetu zbog prolongiranja rokova.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code