OSTOJIĆ TRAŽI RAZRJEŠENJE ZBOG OPSTRUKCIJE RADNIKA BRODOGRADILIŠTA

OSTOJIĆ TRAŽI RAZRJEŠENJE ZBOG OPSTRUKCIJE RADNIKA BRODOGRADILIŠTA

83
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta Bijela Žarko Ostojić zatražio je juče od predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića da ga razriješi dužnosti upravnika tog preduzeća zbog, kako je istakao, konstantne opstrukcije bivših radnika koji mu ne dozvoljavaju da u skladu sa zakonskim ovlašćenjiima sprovede postupak stečaja.

O nemogućnosti postupanja Ostojić je juče obavijestio i ministre Ivana Brajovića, Raška Konjevića i Igora Lukšića, vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i predsjednicu Opštine Herceg Novi Natašu Aćimović, navodeći da je u profesionalnoj obavezi da sudu predloži da predmet dodijeli drugom stečajnom upravniku, pišu Dnevne novine, a prenosi CdM.
“Zahtjev za razrješenjem uzrokovan je osjećajem profesionalne odgovornosti, koju ne želim imati za radnje van mog uticaja i ovlaštenja. Pri tom se dovodi u iskušenje i objektivnost u mom postupanju prema zaposlenima koji vrše opstrukcije, nezavisno od već postignutih dogovora, sporazuma i ustupaka, i kontinuiranim ucjenjivačkim stavovima i radnjama, uz odbijanje da se bar završe najnužniji poslovi kako bi se tuđi brodovi vratili vlasnicima”, naglasio je Ostojić, o čijem će rješenju Jovanić odlučiti danas.
On je ukazao da je od dana imenovanja za stečajnog upravnika Brodogradilišta onemogućen da izvršava zakonom propisane obaveze i ovlašćenja, zbog neprestanih protesta bivših radnika.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code