Početna Društvo Ostrvo Lastavica i tvrđava Mamula „odbranjeni“ od smeća

Ostrvo Lastavica i tvrđava Mamula „odbranjeni“ od smeća

3

I ove godine ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula iz autrougraskog perioda, pravi je mamac za turiste i avanturiste. Za većinu, ovo ostrvce koje treba da preuzeme zakupac švajcarski „Orascom“ i da u njegovu obnovu uloži 15 miliona eura, postaje i odlagalište otpada. Dok Orascom ne krene u posao radnici gradske „Čistoće“ iz Herceg Novog imaju pune ruke rabote.

ciscenje mamule 250716Prethodnih dana oni su izveli drugu ovosezonsku akciju uređenja ostrva Lastavica i tvrđave Mamula, kako je bilo i najavljeno početkom juna. Tokom akcije čišćenja i košenja zaraslih površina angažovano je devet radnika ovog preduzeća i sakupljeno oko 800 kilograma otpada.

ciscenje mamule 1Akciju uređenja ostrva Lastavica pomogli su i članovi NVO „Plavi Crne Gore“, kao i Zoran Banićević, koji je omogućio radnicima prevoz brodom. Uskoro će uslijediti i akcija čišćenja tvrđave Španjola.

ciscenje mamule 3

Otvoren apel upućen je svim sugrađanima i turistima: Otpad ne ostavljajte  na ostrvu, sve uredno sakupite i ponesite sa sobom, do najbližeg kontejnera!

3 Komentari

  1. Sramota je kako se Novljani odnose prema Mamuli. Dodju da kampuju, rostiljaju, napiju se i koriste je kao javni wc, a niko ne zna pocistiti iza sebe.

    Podrzavam iznajmljivanje Oraskomu!

  2. Da li moze neko od vas novinara da dodje da snimi I slika ulaz u prodavnicu IDEA u igalu u norveskoj ulici. Bruka I sramota od prljavstine, kontejner pun 24 h a okolo smeca za izvoz. Prilaz prodavnici prljav .ono je cist izvor zaraze. A sramota obliznji hotel pun gostiju, od smrada se nemoze proci I kome covek da se obrati za to. Nijesu mi jasni ni trgovci koji tu rade da to malo ociste I srede.bruka

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code