„Otključana“ kasa Turističke organizacije Herceg Novi

„Otključana“ kasa Turističke organizacije Herceg Novi

5
Podijeli

Usvajanjem Finansijskog plana i Programa rada za 2017. godinu, sa 18 glasova vladajuće koalicije, praktično je, poslije skoro 4 mjeseca, „otključana“ kasa Turističke organizacije Herceg Novi.

Odbornica DPS Nada Karadžić je poručila da je Klub odbornika ove partije apsolutno za deblokadu LTO. Međutim, neće se izjašnjavati o ovim dokumentima, jer su kasno dobili materijale. Podsjetila je da je DPS i ranije pokušao sa predsjednikom Skupštine TO, tadašnjim potpredsjednikom Opštine, Draganom Jankovićem, da deblokira rad TO, ali da to nisu dozvolili članovi Izbora.

Picerija i restoran

Analizirajući ključna dokumenta za rad TO, odbornik SDP-URA, Dragan Šimrak, primjetio je da u Programu nije određena dinamika niti način realizacije, te da su planirane aktrivnosti prepisane iz starog (neusvojenog) Programa od decembra prošle godine.

Finansijski plan po njemu je neobjektivan, jer se prihodi i rashodi poklapaju u cent, a takođe neprecizan i površan. Uprkos manjkavostima, smatra da Plan i Program treba usvojiti radi deblokade LTO i sezone koja je počela. Zatražio je da revizorska komisija što prije sagleda kontraverzno poslovanje TO Herceg Novi.

Odbornica SD-a, Tatjana Fanfani, kritikovala je stavku predviđenu za edukaciju kadrova u TO Herceg Novi:

– To bi bilo isto kao da u hotelu primim kuvara da radi, a onda tražim novac da se edukuje za to radno mjesto – kazala je ona.
Njoj se pridružio i odbornik Novske liste, Jovan Subotić, koji je upozorio da bi za zapošljavanje radnika u TO trebalo da su osnovne reference da znaju bar dva jezika.

V.d. direktorica TO Herceg Novi, Ana Stanišić, odgovorila je da je samo riječ o neophodnom dodatnom usvaršavanju, te da bi bila srećna da se bar 20 odsto planairanih manifestacija u julu i avgustu realizuje, s obzirom da je prošlo pola godine.

Sa 18 za, 7 uzdržanih, usvojen je i Predlog Odluke o izmjenama Odluke o radnom vremenu, kao i Predlog Odluke o izmjenama Odluke o uslovima i načinu izvođenja muzičkog programa. Iz opozicije su bili uzdržani zbog predloženih „drakonskih kazni“, do 22 hiljade eura, za prekršioce ovih Odluka.

5 Komentari

 1. OVO STO JE PREDLOZIO SUBOTIC ZA POZNAVANJE DVA JEZIKA JE SMIJESNO.PA SVAKI GRADKANIN CRNE GORE GOVORI SRPSKI I HRVATSKI I BOSANSKI TAKO DA SVI ISPUNJAVAJU TAJ USLOV.DA BUDES MINISTAR ILI NE DAJ BOZE PREDSJEDNIK VLADE TO TI NE TREBA.A I NE ZNAJU.

  8
  3
 2. ODLICNO DOSLI MAJSTORI.POSLIJE DVIJE GODINE SUFICITA U BUDJETU TO IMA DA BUDE POZITIVNA NULA.BOLJE BI BILO DA KUPITE JEDNU TENDU DA GOSTI U IGALU ISPRED GALEBA NE PADAJU U NESVJEST.POGLEDAJTE RADNICE U BIROU,SVAKA U GOLU VODU.

  7
  1
 3. OVO NE BI NAPRAVIO LUDAK,BLOKIRATI RAD TO ,ZBOG TOGA ŠTO JE NEKO MOŽDA NEŠTO UKRAO ILI PRONEVJERIO. ONDA, PO TOJ LOGICI NIJEDNA INSTITUCIJA NE BI TREBALA RADITI,JER U SVOKOJ POSTOJI POTENCIJALNA OPASNOST OD LOŠEG RADA. ALI SVE JE OVO SAMO POKAZATELJ KOLIKO NAŠI PREDVODNICI BRINU O GRADU I GRAĐANIMA !!!

  24
  1

Ostavite komentar

*

code