OTVARA SE ŠKOLA GLUME U NOVOM

OTVARA SE ŠKOLA GLUME U NOVOM

314
0
Podijeli

skola glume hnHerceg Novi će od ovog vikenda biti bogatiji za Školu glume, nešto što je ovom gradu stvaralaca odavno nedostajalo. Čitav projekat pokrenulo je dvoje novskih mladih glumaca, Dragana Dabović i Goran Slavić, koji su diplomirali glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Novom Sadu, odnosno na Cetinju.
Prjavljivanje kao i časovi biće održani u sali OŠ “Dašo Pavičić” na Toploj. Jedan od pokretača projekta glumac Goran Slavić, za naš radio je kazao da je interesovanje zaista veliko i da prelazi sva njihova očekivanja. “Došli smo na ideju da vratimo djecu u pozorište i da više vremena provodimo sa njima. Odziv je za sada veliki, a radiće se po knjizi koju je napisao prof. Boro Stjepanović, prilagođenoj za sve uzraste. Mislim da bi projekat mogao da zaživi i da će uz djecu dolaziti i stariji”.
Slavić dodaje da bi ovo mogla biti prava odskočna daska na kojoj će zainteresovani uvježbavati prve korake kad je riječ o glumi, što će im umnogome biti od koristi ukoliko se odluče da im to bude profesionalno zanimanje.
“Polaznici će prije svega moći da nauče nešto o sebi, tačnije, ispočetka će učiti da hodaju i govore, jer scenski hod i govor je mnogo drugačiji od onog uobičajenog, privatnog”.
Časovi će se sastojati od niza vježbi interpretacija, imitacija, improvizacija, uvježbavanja scenskog pokreta.
Prijavljivanje počinje sjutra u 16 h, a prvi časovi biće održani već u nedjelju, od 15 h. Članarina se plaća 25 eura mjesečno. Časovi su predviđeni petkom, subotom i nedjeljom u 15 h, po grupama, za uzraste od 6-10, 10-15, 15-20 godina u trajanju od sat ipo.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code