Otvoren konkurs za dodjelu studentskih stipendija

Otvoren konkurs za dodjelu studentskih stipendija

669
0
Podijeli

herceg novi 31Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi raspisao je Konkurs za dodjelu studentskih stipendija za studijsku 2016/17. godinu.

Studenti koji imaju status redovnih studenata u javnim ustanovama visokog obrazovanja koje imaju svojstvo registrovanih licenciranih ustanova Ministarstva prosvjete Crne Gore i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a imaju prebivalište u Opštini Herceg-Novi, mogu da ostvare pravo na stipendiju, poslije završene prve godine studija.

Redovni studenti, po opštinskoj Odluci, mogu da ostvare pravo na stipendiju ako su na prethodnoj godini studija položili sve ispite predviđene planom i programom za tu godinu sa prosječnom ocjenom iznad 8,5 i nemaju obnovljenu godinu tokom studija. Kandidati koji konkurišu za dodjelu stipendije, uz prijavu na konkurs treba da prilože: uvjerenje i zahtjev Sekretarijatu za društvene djelatnosti i sport, kao i potvrdu o prebivalištu.

Zahtjev sa kompletnom dokumentacijom treba predati lično u Građanskom birou Opštine Herceg Novi ili dostaviti na adresu: Opština Herceg-Novi, Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport, Trg Maršala Tita br. 2, Herceg Novi.

Rok za podnošenje zahtjeva je 26. oktobar 2016. godine, a neblagovremeno podnijeti zahtjevi se neće razmatrati.

Tekst konkursa, kao i Odluka o stipendiranju studenata poslije završene prve godine studija nalaze se na oficijelnoj internet stranici Opštine Herceg Novi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code