OTVOREN NOVOGODIŠNJI BAZAR RUKOTVORINA

OTVOREN NOVOGODIŠNJI BAZAR RUKOTVORINA

197
0
Podijeli

Organizacija žena Herceg Novog priredila je Novogodišnji bazar rukotvorina 15 talentovanih i vrijednih Novljanki i Tivćanki.

Svako ko kupi neki predmet, treba da zna da je istovremeno unikatan i jeftin. Dio prikupljenog novca žene će uplatiti Dnevnom centru za djecu sa teškoćama u razvoju.
Prilično hladan galerijski prostor bivše robne kuće na Trgu Nikole Đurkovića ispunili su štandovi sa radovima dvije NVO iz Hreceg Novog i „Sova” iz Tivta. Puno maštovitih ukrasa, ali i korisnih predmeta od raznih materijala i boja, korpi, pletenine, zdjela, nakita, slika. Svaka učesnica će dio sredstava od prodatih predmeta izdvojiti za djecu sa posebnim potrebama, kaže nam predsjendica Organizacije žena Herceg Novog, Ivanka Laković.
“Pozivam sve naše građane da nas posjete. Ponuda je raznovrsna. Žene su same pravile radpve i svi mogu povoljno naći poklone za predstojeće praznike” – ističe Lakovićka.
U sve je utkamo dosta ljubavi, ali i vremena, što nekima dođe i kao terapija. To je i dobro iskorišćeno slobodno vrijeme, tvrdi Tamara Jurlina iz Tivta. Ona je je prevoditeljka po zanimanju, ali voli da hekla i plete, od kapa do velikih stoljnjaka, za koje treba dosta vremena:
– Onaj ko zna da je to ručni rad, da to nije masovna industrijska proizvodnja, da svaki punat treba uraditi ručno, taj zna i da cijeni.
Nevenka Vujačić je izložila nakit i tvrdi da rijetko koja žena ne voli nešto od tog nakita, pogotovo kada je on unikatan i jeftin. Rdaila je ranije sa školjkama, ali kaže da nas Kinezi imitiraju i da to više nije profitabilno. Akademska slikarka Violeta Bolmanović, koja živi u Herceg Novom i Baru, ali i u Parizu, pomalo je i kontraverzna zbog brzine kojom stvara svoja djela. Ali, kvalitet nije sporan i to zašto je odlučila da izloži slike među rukotvorinama žena kojima umjetnost nije profesija, objašnjava:
„Uvijek se treba osvrnuti na onu širu publiku, ona nam je srž postojanja. S obzirom da država i ne ulaže toliko u kulturu, slikar se mora snaći na neki svoj način. To je razlog zašto se slikari i umjetnici moraju uvijek osvrnuti i na širu populaciju, jednostavno mora nešto i da se proda”.
Bazar sa mnoštvom mogućih originalnih poklona za praznike u Herceg Novom biće otvoren do 27. decembra od 10 do 16 h.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code