Otvoren novogodišnji humanitarni bazar na Trgu Nikole Đurkovića

Otvoren novogodišnji humanitarni bazar na Trgu Nikole Đurkovića

3944
4
Podijeli

Humanitarni novogodišnji bazar domaćih proizvoda i rukotvorina pod nazivom “Za Martinov prvi korak”, u organizaciji poljoprivrednog gazdinstva Radman iz Ratiševine, a uz podršku Opštine Herceg Novi, počeo je jutros na Trgu Nikole Đurkovića. Bazar će trajati do 27. decembra.

humanitarni-bazar-hn-1-201216Nakon dva sajma, koja su organizovana ljetos za pomoć Ivi Bijelić, Željko Radman, inače vlasnik poljoprivrednog gazdinstva, došao je na ideju da se na ovaj način pomogne i Zeleničaninu Martinu Stepanoviću. Sajam je organizovan u saradnji sa NVO Novska kredenca i Maškare.

Picerija i restoran

–  Prisutno je 20-ak izlagača, a sav prihod koji se prikupi od izlaganja i izdavanja štandova biće uplaćen malom Stepanoviću za liječenje – kazao je Radman.

Ideja je da budu izloženi poljoprivredni proizovi ovog kraja i okruženja, poput meda, raznih vrsta rakija, suvog mesa i sireva, ali asortiman je proširen i na rukotvorine, pa Novljani imaju mogućnost da kupe neke interesantne stvari kao poklone za nastupajuće praznike.

Sredstva za Martinovo liječenje na bazaru će se prikupljati na nekoliko načina. Pored zakupnine štandova i novca zarađenog prodajom izloženih stvari, Marina Stanišić poklonila je 100 primjeraka svoje knjige “Gulozece iz bokeške kužine 2” za prodaju, rasadnik “Kamelija” iz Kumbora sav prihod od prodaje cvijeća uplatiće za Martinovo liječenje, a biće postavljena i kutija za prikupljanje dobroboljnih priloga.

Izlagači su iz Novog, Boke i regiona. Bilo bi ih i više, kaže Radman, ali je bazar organičen prostorom, pa će neki dijeliti štandove.

Tokom trajanja bazara svakodnevno će biti upriličene radionice  i čitaonice, u periodu od 16 do 19 časova. Mala škola pčelarstva najavljena je od 23. do 25. decembra, 27. decembra zakazano je kićenje jelke, a 27. i 28. druženje sa Djeda mrazom.

Radman je posebno zahvalan Opštini Herceg Novi, odnosno predsjedniku Skupštine Andriji Radmanu i načelniku Komunalne policije, Zoranu Bijeliću na nesebičnoj pomoći. Organizaciju bazara pomogli su vrtni centar Kalia, rasadnik cvijeća Kamelija, NVO Maškare i Novska kredenca.

4 Komentari

 1. Akciju apsolutno podržavam ali smatram da Bazar nikako ne treba da bude na trgu.Postoji park Boke koji je bogom dan za ovako nešto sa onim velikim platoom a u centru je grada i drugo,ne treba mešati “babe i “žabe”.Ako je bazar poljoprivrednih proizvoda onda neka bude TO!Dajte i malo muzike.
  Sve izgleda jako ružno,znam da to nije bitno za cilj zbog koga se održava, ali mnogo više će privući ljudi kada je to šesno.
  0  0
 2. Moze li ovo malo ljepse, malo uredjenije, malo simpaticnije? Stavite se u ulogu jednog turiste u Novome kako seta Trgom I naidje na bazar! Sta ce vidjeti, sta ce dozivjeti? Kakve ce uspomene ponijeti?
  0  0

Ostavite komentar

*

code