OTVORENA ŠANSA ZA POSLODAVCE U ZAPOŠLJAVANJU VISOKOŠKOLACA

OTVORENA ŠANSA ZA POSLODAVCE U ZAPOŠLJAVANJU VISOKOŠKOLACA

146
0
Podijeli

zavod za zaposljavanjePoslodavci koji žele da se prijave za Program stručnog osposobljavanja visokoškolaca to mogu da urade do 15. oktobra 2013. godine, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.
Javni poziv za poslodavce zainteresovane za učešće u ovom Programu objavljen je 15. septembra 2013. Tada je i započela realizacija Programa za drugu generaciju polaznika, koji će sa stručnim osposobljavanjem početi od 15. januara 2014. godine. Iz hercegnovskog Biroa rada apeluju na poslodavce da se prijavljuju u što većem broju, jer programom nije limitiran broj poslodavaca koji mogu učestvovati, kazala je našem radiju koordinatorka Programa za Herceg Novi, Maja Ševaljević Bakrač.
“Za ovaj program u Herceg Novom do sada je konkurisalo 13 poslodavaca. Pozivam zainteresovane poslodavce da se prijave i iskoriste svoje pravo od kojeg mogu imati koristi, baš kao i visokoškolci i država. Mogu aplicirati svi poslodavci koji to žele, ali moraju ispunjavati uslove i podnijeti adekvatnu dokumentaciju”.
Poziv za prijave polaznika druge generacije Programa biće raspisan 15. oktobra. Polaznici će tokom devetomjesečnog programa osposobljavanja imati pravo na plaćeno zdravstveno osiguranje i mjesečnu naknadu u iznosu od 50 odsto prosječne neto zarade u Crnoj Gori.
Iz Vlade Crne Gore žele da uključe poslodavce privatnog sektora, jer su državni i oni iz državne uprave isključeni iz Programa. Osim ustanova prosvjete, kulture, zdravstva, policije, vojske i privrednih društava u državnom vlasništvu, organi lokalne samouprave takođe nijesu uključeni u Program.
Nakon završetka Programa, polaznici se upućuju kod izabranog poslodavca čime stiču pravo na polaganje stručnog ispita, a devet mjeseci provedenih na stručnom osposobljavanju računaće im se kao 12 mjeseci radnog iskustva.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code