Otvorena mogućnost za predaju izbornih lista u Herceg Novom

Otvorena mogućnost za predaju izbornih lista u Herceg Novom

2511
6
Podijeli

Iako je izbornim kalendarom OIK Herceg Novi predaja izbornih lista za predstojeće prijevreme izbore trebalo da počne danas, u OIK bio je sasvim običan radni dan. Još je, bez sumnje, prilično rano za sve koji se spremaju za učešće na prijevremenim lokalnim izborima 7. maja u Herceg Novom da to ozvaniče predajom izborne liste.

Kako su nam kazali u OIK-u, MUP još nije dostavio birački spisak i očekuju da će predaja listi krenuti za desetak dana.

Picerija i restoran

Do tada, potencijalne partije učesnice trebalo bi da obave administrativne priprem, tj. prikupe validne potpise. Da bi učestvovale, neophodno je 200 potpisa podrške.

Izborna kampanja počela je danom raspisivanja izbora, kažu nam u OIK-u, mada, medijska kampanja ne bi trebalo da krene prije nego što se predaju liste.

Nakon što MUP dostavi Birački spisak, OIK će odrediti i broj birališta. U OIK-u vjeruju da će taj broj biti kao i na prethodnim izborima, 51. Krajnji datum za određivanje broja biračkih mjesta je 17. april, a deset dana kasnije, trebalo bi da budu formirani birački odbori.

Predaja izbornih lista traje do 12. aprila u ponoć.

Prijevremeni izbori u Herceg Novom raspisani su za 7. maj, a pravo glasa ima za sada 24.995 građana.

6 Komentari

  1. DPS se bavi sobom,a vi ostali ih ne zanimate,kako budete znali tako ćete i uspjeti.Ljudi moraju da žive,a vazda žele bolje,nikad ne vjeruju obećanjima,ni prevarantima.Ko konkretno može da im ponudi povjerenje sami procjenjuju,po profilu ličnosti,po svemu izgovorenome,po pokretima,garderobi,stavu,ozbiljnosti face,onome što pamte.Ko god misli da će narod vjerovati obećanjuima,neka odma’ odustane,jer narod nema osnovni život sređen,a teško se snalazi u tranziciji i kriminalu,jer ovo narod sela,prilično nepismen i mnogo puta izigran i prevaren.Odustanite svi koji kujete prevare.

    7
    1
  2. U jedinstvenu listu ili bar u par koalicija kako se glasovi ne bi rasuli i prošao cenzus, jer ćete biti kažnjeni od birača ako to ne uradite. Na bojkot i ne pomišljajte jer vas Novljani neće poslušati. Pa nek hapse koliko im volja. A sigurno će to DPS probati kako bi i ovdje isprovocirao bojkot.

    21
    11

Ostavite komentar

*

code