Otvorena ulica u Novom puna šetača, svirača, pjevača, plesača, karnevalista…

Otvorena ulica u Novom puna šetača, svirača, pjevača, plesača, karnevalista…

4
Podijeli

Mediteranska fešta – Otvorena ulica, sinoć je bila još jedan odlično posjećen program u okviru 49. Praznika mimoze. Na potezu od Dvorane Park do bivšeg hotela Rudnik, bez auta, u sjajnoj atmosferi Novljani i gosti su plesali uz kvalitenu svirku hercegnovskog rock benda High Voltage, pjevušili u mediteranskom ritmu uz Castel Nuovo i uživali u pravoj karipskoj atmosferi uz Bayamo salsa grupu.

Dobrom raspoloženju i štimungu doprinijeli su i besplatna prigana riba, te suve smokve, vino, loza i pivo koji su se dijelili na dva punkta – kod Parka Boka i kod Šipki.
Direktorica Herceg festa, Gordana Porobić Krcunović je prezadovoljna feštom i brojnošću posjete:

Picerija i restoran

– Poslužilo nas je lijepo vrijeme, uspjeli smo da ovaj dio grada, koji je popodne i uveče slabije posjećen, oživimo i da izvedemo Novljane i goste na ulicu i napravimo pravu lijepu primorsku feštu – rekla je Porobić Krcunović.

Otvorena ulica je zamišljena da se svi dobro zabave, druže i uživaju u neobičnoj mediteranskoj atmosferi i da se atmosfera Praznika mimoze osjeti na ulici, na većem broju lokacija, ali i da predstavi dobre stvari iz raznih sfera muzičkog stvaralaštva u Herceg Novom.

– Mislim da je vrijeme bilo malo osvježiti listu izvođača tokom Praznika mimoze i pružiti gostima još nešto pored klapskih pjesama”, kazao je Radovan Čeprnić iz sjajnog rock benda High Voltage koji je na skalama kod Dvorane Park, više do dva sata svirao sve od RnB, Soul i Blues standarda, preko britanske blues-rock invazije, do Rock klasika ex-yu scene.

S druge strane, za one koji su bili za malo mekši ritam, predivnu vedru februarsku noć je vrelom učinila trupa Bayamo salsa plešući uz karipske ritmove koji nisu nikoga od prisutnih ostavili ravnodušnim, pa se u jednom momentu na ulici ispred bivšeg hotela Rudnik, par desetina posjetilaca priključilo učeći prve korake salse.

Prije salse, nekoliko stotina okupljenih Novljana i gostiju su se dobro zagijali Duje sa Castel Nuovo bendom, a cijeloj atmosferi su posebno veselu notu dali klovnovi iz NVO Maškare, koji su duž cijele Otvorene ulice zabavljali i animirali prisutne.

Program je trajao više od dva sata, uz ples, pjevanje, mnogo fotografisanja i ogromnu količinu pozitivne energije.

Pokrovitelj Praznika Mimoze i Ulice za ples su Opština Herceg Novi i Turistička organizacija Herceg Novi, a producent manifestacije je JUK Herceg fest.

4 Komentari

  1. Iskreno nije bilo ni priblizno kako ste to vi opisali. Ko je bio prethodne dvije godine znace o cemu pricam. Izbor bendova potpuno pogresan. Vratite nam Starog kapetana! Pustite se roka i salse.

    14
    14

Ostavite komentar

*

code