Otvoreno finale Svjetskog kupa u jedrenju, sjutra Dukićevo prvo jedrenje

Otvoreno finale Svjetskog kupa u jedrenju, sjutra Dukićevo prvo jedrenje

1
Podijeli

Crnogorski jedriličar, Milivoj Dukić boravi u Sentanderu u Španiji, na finalnoj regati Svjetskog kupa, na kojoj pravo učešća u klasi laser ima samo 25 najboljih jedriličara svijeta, zbirom rezultata sa regata u Majamiju i Jeru.

Na svečanom otvaranju takmičenja potpredsjednik World Sailing asocijacije, Skot Peri pohvalio je organizatore finala u Sentanderu, koje ove godine okuplja preko 250 takmičara u svim klasama.

Picerija i restoran

– Među takmičarima nalaze se i nosioci Olimpijskih medalja, kao i osvajači medalja sa Svjetskog prvenstva i Svjeskog kupa. Jedriličare koje ćete ovdje vidjeti zvijezde su našeg sporta. S nestrpljenjem očekujem početak takmičenja i nadam se da ćete svi doživjeti nezaboravne trenutke u Sentanderu – kazao je Peri, a prenosi sajt World Sailing.

Dukića u Sentanderu očekuje 10 trka, a prvi nastup imaće sjutra.

– Bilo je odlično vidjeti toliko publike na otvaranju regate finala Svjetskog kupa. Ja sam spreman za start takmičenja koje počinje u utorak sa prvim jedrenjem. Budite ispred ekrana i pratite događanja –  pozvao je Dukić sa svog Instagram profila.

Svaki jedriličar na plovilu će imati GPS uređaj pomoću kojeg će publika moći da prati kretanja, a sve će biti direktno prenošeno na linku swc2017-santander.sapsailing.com

Put u Sentander dijelom finansira kompanija Lazure Marina&Hotel, koja je novi partner Milovoju Dukiću.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code