Otvoreno pismo Dušana Radovića Draganu Šimraku: “Lud, zbunjen, nenormalan”

Otvoreno pismo Dušana Radovića Draganu Šimraku: “Lud, zbunjen, nenormalan”

5649
56
Podijeli

dusko kruso 11Reagujući na nedavno saopštenje predsjednika OO SDP-a Herceg Novi, Dragana Šimraka „Koalicija za poharu“ i lider Izbora, Dušan Radović Krušo je uputio Šimraku otvoreno pismo:

– Da li misliš ili vjeruješ da je u Novome epidemija  demencije? Ponizavaš  li to mene, ili Novljane? Ako si htio mene, opraštam Ti i neće biti prvi, ali sigurno posljednji  put hoće.

Picerija i restoran

Ovo što sada govoriš, da si za DPS govorio posljednjih 18 godina vaše zajedničke, kako Ti kažeš, pohare,  imalo bi smisla. A Ti bi imao i simpatije Novljana do kojih ti je stalo tik pred izbore. Imao bi sigurno i moju naklonost.

Nije li Tvoja koalicija  rasprodala privredu Herceg Novog?

“Prvoborac”, “Boku”, Vojnu bolnicu, “Mješovito”, “PKB”, “C Vračar”, “Južni Jadran”?

Nije li  u Tvojoj familiji završio dobar dio te imovine?  Što tad ne priča o pohari vascijele Crne Gore? Kako se tada ne sjeti obraza, barem svojega?

Ne, Ti si se lijepo uklopio  u šablon Tvoje koalicije. Gdje sve ima cijenu,  a obraz najmanju.  Je li “Volonter”, kako ga Ti zoveš mijenjao zemlju na Kruševicama za lokaciju tik pored “Novljanke”, napravio zgradu i izdao “omraženoj Prvoj banci”? Ili Ti, druže moj?

Jesi li ikada, dok vas Milo ne isćera, podigao glas  protiv  pohare,  ako ne Crne Gore, ono barem Herceg Novog? Nisi nikada. A zašto bi, kad si Ti udžbenički primjer malog palanačkog političara, koji u m…….e nema ništa, u obrazinama manjak perifernih krvnih  sudova,  u glavi prosječnu dužinu vijuga koju vješto nadomješćuješ klasičnim seljačkim lukavstvom.

Da bi slika bila potpuna obavezno u karakteru naglašena pohlepa –  glavna pokretačka snaga Tvojih  ambicija 18 godina.

Ako je godina sprat,  zgrada je izgrađena na temeljima  sopstvene  pokvarenosti, armirana na antisrpstvu koje si dobro naplatio,  a sad bi da nastaviš. Na poštenju nemoj, tu si mnogo tanak,  a i temelji  to više ne mogu  da izdrže. Ušuškan u pošteno stečenu imovinu  i privilegije,  sa naglašenim prisustvom odbojnosti prema svakim promjenama koje bi donijele boljitak ovim “nepoštenim osiromašenim građanima”,  kao tekovina punoljetne čestite vladavine Tebe i tvojih na prečac prosvjećenih partijskih pajtaša, ako je i od Tebe, mnogo je.

Crn Ti obraz, moj Dragane! – poručuje na kraju otvorenog pisma Dušan Radović Krušo.

56 Komentari

 1. Zabave i cirkusa u Novom, nikad ne fali. Ipak da se zna, ovo nijesu Novljani. Jedan je sa Kruševica, a drugi iz Sasovića, pa im ne treba zamjeriti na nekulturi.
  1  0
 2. Kome je drk ucinio na nos mu je izaslo.. Sve je radio da bi doveo dps na vlast. Od libije rusije crkve i davanja para svakom od 13 do 14godine. Ti nekog da prozivas?!.. Sjedi smirom…
  1  1
 3. Jos vam je kriv Dusko kruso,jer ste nesposobni narod,jer vam niksicani uzese sve po novom,jer ste lijeni,jer znate samo da lajete ovako po fb i komentarima,jer ste alapace,jer ste najgore sto je u novom ostalo,sto valja otislo je ili ne izlazi iz kuca..Neka vas je sramota,a ovi iz snp,pa kome vi vise pricate,kome vi solite pamet …Sjetite se koliko vas je na kapiju Duska krusa GREBALO I BALILO DA VAS PRIMI U KUCU kad je trebalo za libiju da se ide,sjetite se koliko vas je molilo i plakalo da ste duzni pa vam Dusko dao pare koje nikad niste vratili,ima boga on vidi,ali vi ne mislite o svojoj djeci o svom obrazu i kazni od svevisnjeg za licemjerstvo i grijehove,sto pljujete ruku koja vas je hranila,koliko je ljudi kuca napravilo i familija odhranilo od para Duska krusa.NEKA VAS JE SRAMOTA NOVLJANI NAJGORI NARODE U CRNU GORU,VI STE ZENE NOVLJANI,MUSKARACA NEMA!!!
  1  1
 4. Za Novljanina- Bravo,tako se moraju rijesavati stvar,a ne biti samo glasaci,pa onda se zaliti.
  POKAZIMO IM SVIMA KOLIKO VRIJEDE,NEIZLASKOM NA IZBORA, ONDA CE SVI MORATI DA SHVATE,DA NISTA NE VALJAJU. AKO ZELITE DA BUDETE NJIHOVI VOJNICI,SAMO NAPRIJED,ALI SE POSLIJE NEMOJTE ZALITI !!!
  0  0
 5. Je li ovaj Dusko obecao ukidanje parking servisa, pa docrtao nova parking mjes, produzio radno vrijeme i ukinuo ona besplatna tokom zime sto smo ranije imali?
  0  0
 6. Novi nije uništen,niti će to ikad biti.Crna Gora nije poharana,niti će se to ikad dozvoliti.Niko to ne bi ni volio,izgovorene riječi su unutrašnji problem govornika,stres od pada.Sve je dobro dok smo zdravi,a bolest je svačija i niko ne zna koliko je zdrav.Jutros je sunčano,pa malo svi prošetajte.
  0  1
 7. SNP Igalo
  1. Dvoranu je počeo DPS istina je, ali režim Slobov koji ste vi tada podržavali nije dozvolio dovozenje konstrukcije iz Beograda koja je vremenom koridirala na skladištu u Srbijj. Vi ste iz SNP kasnije dali Energoprojektu zemlju na Savina i Zemlju sa planskom dokumentacijom oko dvorane za izgradnju stanova za tržište u vrijednosti preko 20 miliona Eura, tako da je ova dvorana koštala kao Madison squer garden. Dvorana je potpuno ne funkcionalna sa velikim problemom parketa, sunca, akustike. Niko nije odgovoran…
  2. Istina je da se koncesijama rešavaju tuneli i autoputevi po Evropi, ali nidje u Evropi se kroz koncesiju nije riješilo proširenje seoskog puta za 2 metra i nakon toga naplata od 3 e za 10 km. Ajde navedi samo jedan primjer u svijetu gdje se put tog ranga i tog kvaliteta naplaćuje.
  3. Nije istina da je država CG birala izvođača na kolektoru. To je bilo isključivo u nadležnosti Opštine. Vlada Crne Gore je preuzela garancije za 50 % investicije. Za sve okolnosti oko kolektora odgovorna je isključivo prošla vlast.
  KONAČNO ZAR TREBA NEKO DA SE UHAPSI DA BI VI BILI SRETNI, e pa nije to baš tako lako, jer niko nebi rekao da se hapse zbog grešaka već isključivo zbog politike, a onda bi skočili razni MANSOVCI i drugi…
  NAROD VAS JE NAJBOLJE KAZNIO NA PROŠLIM IZBORIMA A TEK ĆE NA OVIM 16.10.
  0  0
 8. Ovo je zove puštanje magle. Svi odjednom zaboraviše kako su DPS i Izbor odbornici poklonili Vladi pola miliona kvadrata zemlje na Luštici da je prodaju. Duško se lepo dosetio – zabaviće novljane sa Šimrakom i zaboraviće na Lušticu. Ladno. Ili i njega hvata demencija 🙂
  0  1
 9. E evo poente priče. Kad nema da se kaže da je neko ukrao nešto, da je prisvojio, da je SNP uništio nešto, proradi nam DUH Novoga haha.
  Vi nekome da kažete da je ubio duh Novoga?!?
  Ajmo ovako. Kako smo ga to “ubili”?
  VW je rekao da ima 33 ekonomska razloga, naveo je 3, a od onih što je naveo 2 imaju veze sa SNPom, i oba su na dobrobit gradjana.
  Ajde Vi navedite 2 duhovna?
  0  0
 10. Toliko o ovim propalim što padoše.. Duško ko Duško ali Šimrak dični sve mu reče ma se vi pobuniste kako mu reče a ja mislim da mu i malo reče a? Sve pošten do poštenijeg i sve gospoda.. Što nijeste pošteno kmečali i gospodski klečali kad vi je Duško valjao a? No sad udri… E a znate li vi šta je autoprojekcija? Imate li doma ogledalo?
  0  0
 11. E da sad viđeh ove nebuloze.. Koliko km ima puta od Meljina do Petijevića i koliko je miliona to koštalo i koliko će nas koštati na 25 godina? Zar kilometar proširenja puta košta milion skoro?? Ko je popločavao škver? Popločano u maju rušeno u septembru bolesno zar ne? Kokošinjac niste bili u stanju da napravite 15 godina da ko dođe a ne što drugo i sad držite pridike o poštenju.. A što niko nije procesuiran to treba vas da pitamo za koga ste radili i kome ste radili i da nam objasnite te političke dilove? I zašto nikad niko nije objavio koliko je koštala sportska dvorana? Poslovna ili politička tajna?
  0  0
 12. Evo da vi ja odgovorim SNPEovci… Pominjete halu i put? Kakav ugovor je potpisan ne 97 nego krajem 95 kada ste va zajedno potpisivali? A kakav je aneks potpisan 2000 i neke? To nije za zatvor to je za goli otok. A put? Za tu koncesiju su mogli put bar boljare da naprave… Plaćali su navodno ljudima imanja koja su dobili za dzabe samo da put prođe.. Pa je li vaš gradonačelnik sahranio prvoborac đuro Ćetković … zapošljavali šakom i kapom pa vam drugi krivi… Uništili ste grad i psihički i fizički. Vi ste krivi za svakog izgublgjenog gosta jer ste vi zatvorili vrata našeg grada svima sem vašim primitivcima istim ko i vi što ste… Pogledajte imenom i prezimenom zadnja dva saziva lokalne skupštine vaših članova!? E sad šta su imali oni i njihova rodbina 2000 a šta danas imaju?
  0  0
 13. To što je SNP uradio ovom gradu najmanji je problem sa ekonomskog gledišta. Oni su ovom gradu ubili dušu, a to je neprocjenljiva šteta. Grad je ubijan od početka mandata Ćetkovića pa sve do kraja mandata Matkovića.
  0  0
 14. #VW
  Golfe evo ti odgovor.
  1. Dvorana je počela da se gradi 1997g, i tada je na vlasti bio tvoj DPS (posle raskola). Svi znamo ko je tad bio direktor dvorane, kasnije predsjednik Skupštine, naravno kadar DPSa. Nekako su tada “isparile” milion maraka za dvoranu.
  E onda je je 2000g došao SNP i napravio dvoranu. Ako se neko ugradio, zašto nije uhapšen?
  2. Put za Trebinje, kojim i ti ideš, je otvorio CG ka BiH. I to je pravi posao. Koncesija je za tvoju inf.jedan od najčešćih ugovora ovog tipa u Evropi ( slično kao Sozina).
  3. Ko će praviti kolektor odlučila je nažalost Vlada CG.
  Ajde dalje? Daj nešto konkretno? Nešto zbog čega je neko iz SNPa uhapšen?
  0  0
 15. Tri dokaza, smijesno postoji trideset i tri, ali evo nekoliko. Koliko je koštala sportska hala u Igalu i ko se sve ugradio? Proširiste put Meljine-Petijevići i bez imalo srama uvedoste drumarinu od 3 eur. dvadeset godina. Ako mi treba da plaćamo đe vam je korektnost prema trebinjcima koji ga napraviše do Petijevića? Plaćaliste mještanima bijednih 5 eur. kvadrat za poširenje puta, a da investitoru namirite 100.000 kvadrata kupovali po 6o eur. kvadrat.Usrećili ste grad izborom izvođača za kolektor itd.
  0  0
 16. #cudak cudni 99
  Kad neko nešto napiše, i optuži nekoga za nešto, mora i napisati za šta ga optužuje, a ne samo lupiti nešto i ostati živ.
  Navedi 3 dokaza po kome je SNP uništio Novi? Čekam tvoj odgovor. A ako ne odgovoriš smatraću da si ne ozbiljan/na.
  0  0
 17. Hocu da verujem ljudima ovog lepog grada,tako sto ce promeniti ovu gorcinu,ustajalost,vlast .Sto se pomenute gospode tice,dovoljno je stati i pogledati “Dvore Matanove” koje su stekli na ovaj ili onaj navin .Nama nepoznat jer nemamo ni slicno.Gospoda ,a bez obrazovanja,drze govore i pljuju bez trunke srama.Dragi Novljani ne nasedajte ,branite svoj lepi grad od hijena zeljnih paznje i novca.
  0  0
 18. Narod voli da čita ovakav prizeman riječnik,ali sasvim sigurno,ne voli njegovog autora,kako zbog riječnika tako i zbog njega samog.Dakle,DRK je trebalo argumentima da odgovori Šimraku,ali mnogo kulturnije.Ovako se samo zakucao i upleo u sopstvenu mrežu.Ne znam hoće li Šimrak odgovoriti svom školskom drugu, sa kojim je do skoro rado ispijao kafe,ali očekujem da to bude civilizovano kako i dolikuje SDP-eu.
  0  0
 19. Interesira me kao novljanina iz starog grada kako na ovaj stil Duska KRUSA gleda predsjednica A.Natasa. on je ipak njen prvi savjetnik. Valjda je i nju morao upoznati jada je upoznao sve novinare. Nadam se da ce je upoznati i sa prijavom tuzilastvu koja je podneseba orotiv njega ili se nada dacce to DPS blokirati.
  0  0
 20. Sve junaci iza laznih imena. Lako je tako proziva… Jedino je jedan politicar u Novome poslao drka dje mu je mjesto.. Sa izdajnicima nema price…
  0  0
 21. da je pameti i srece niko u Novom nebi izasao na glasanje jer nema za koga.neka rade sta oce ali barem da im mi nepomazemo i i da im pokazemo tako koliko vrijede.
  0  0
 22. OVAJ. TEKST. JE. NAPISAN. PRIJE. SEDAM. DANA ALI. SE CEKALO. DA GA. ODOBRI. CENTRALA. DPS a. U TITOGRADU. IZMEDJU. IZBORA. I. DPS. a. NEMA. RAZLIKE. ONII. SU. NA. ISTOM. ZADATKU. I. PROCJENA. CENTRALE. JE. DA. SE. OVAKO. PRAVI. STETA. SDPu.IZBORI. JESU. DRZAVNI. ALI. JE. POSLEDNJA. I. JEDINA. SANSA. DA. SE. OVI. U. NOVOM. SKINU. SA. VLASTI. PRIJE. 2018 SVI. PROTIV. DPS. I. IZBORA., DO. POBJEDE !!!
  0  0
 23. JUCE:
  Dva nerazdvojna druga srednje ekonomske skole I.G.K
  DANAS:
  Lokalni politicari jedan drugome jamu kopaju.

  Politika iznad svega bez obzita na zrtve.

  Ma sve vas treba u rudnik pa kramp i lopatu u ruke.
  0  0
 24. Za sve vas sto se pozivate na “sjecanje” evo malog podsjecanja! 🙂
  Uz sve katastrofalno sto je dps napravio na drzavnom nivou (nikad nisam glasao dps), Herceg Novi je UPROPASTIO SNP uz raznorazne jednokratne priljepke! Izbor je prije svega obecao promjene, I plakanje pojedinaca kako su prevarili 4000 Novljana zato sto nisu usli u koaliciju sa SNP-om je u najmanju ruku smjesno! Ali smjesno je I pravit se 10 godina da ne zivis u Crnoj Gori, tako da nije vam se za cudit! Izbor koji je tu 2 godine je najmanje kriv za stanje u HN, ne zato sto valjaju, vec zato sto su tu najkrace! HN je sistematski unistavan 26 godina (10 godina DPS, 16 godina SNP), I proporcionalno lezi odgovornost za situaciju u nasem gradu! Sve ostalo je jadno politikanstvo, pogotovo ako se pri tome poziva na “sjecanje naroda”!!
  Eto toliko “podsjecanja” za sada, Adio
  0  0
 25. ĐE SI ČUO GOVORNIČE OVE GRDNE I ŠPORKE RIJEČI? DA NIJESI NA PJACU SA LOKALNIM BABAMA INFORMACIJE SAKUPLJAO I PRIČU U BAJKU PRETVARAO?… ĐE SI BIO DO SAD “POŠTENI” NOVLJANINE DA UPREŠ PRSTOM NA KRIVDU I NEPRAVDU?… ŠTO JUNAČE NE ZAPOČE BORBU ZA PRAVDU KAKO BOG ZAPOVIJEDA I NE PROZVA PRAVNI SISTEM DA ODRADI SVOJ POSAO ZA SVE OVO ŠTO SI SAD PREDSTAVIO KAO SVOJU ISTINU… ILI SI SE DUŠANE SVOME LADU PREPAO??? NIJESU TE NAUČILI DA NE VALJA SEBE UZDIZAT TAKO ŠTO ĆEŠ DRUGOG BLATIT JER ĆEŠ SAMO NIŽE PASTI I CRNJI BITI… ODAVNO SE TI ZA OBRAZ NE MOŽEŠ UFATITI
  0  0
 26. Zamislite slobodni gradjani Novoga, kad Duško kaže Šimraku da je njegova koalicija (DPS-SDP) uništila Novi, razorila sve što je valjalo u Novome, a isti taj Duško vrši vlast sa DPSom koji je uništio Novi!!? Da nije smiješno bilo bi tužno. Dalje, isti taj DPS sabotira Duška đe god može. Zadnji primjer je EPKa. Ko ti je Duško bio iz DPSa u petak kad je dolazila komisija? Đe je Filip, počasni predsjednik? E moj Duško.. Vide Novljani sve.
  0  0
 27. Ima odje mesa ali ne da ga spocitava DRK. ALi, treba prastati. DRK je trenutno u posebno minusj fazi , ne stzu obecane pare od planiranih poslova za opcinu, rusi vise ne daju, Grigorije uxima ne daje a treba stanove u Milanu plscati. Zivot je tamo skup a DRK JE naucio na zivot na visokoj nozi. Simrak mu se namjestio brez potrebe.
  0  0
 28. Ko beše ono razgovarao sa šefom organizovane kriminalne grupe i ideologom DPS o formiranju vlasti u Novom. Beše li ono Duško? A obeća li ono da neće sa DPS u vlast? Koja beše ono koalicija na vlasti u Novom… Ah, pusto sjećanje…
  0  0
 29. Ne zamjerajte se nepotrebno jedan drugome,od toga možete imat samo štetu,jer svakako od politike nemate koristi,ako vam je vjerovati.Bješe li ono da vi to za državu i narod radite,da građanima volite da uljepšate život,a??? U stvari možda to vi baš ovim svađama i radite.
  0  0
 30. Bolje Simraku da nista ne govori,od politike je zaradio bogatstvo ,sve je u pravu, ali ovaj i njegovi sto vladaju trenutno gradom,bolje da nista ne pricaju i ne cine. Samo se divim ljudima koji izlaze na glasanje,kako nekome mogu dati glas. Zar ne vidite sta vam rade svi ovi likovi,oni sve bogatiji a grad i drzava sve siromasniji !!!
  0  0
 31. Moj Dusko , Dragan je kako je krenulo u njihovoj partiji treci covjek, a na dobrom putu je i da bude drugi jer ce i Ranko vjerovatno odustat od sebe , tako da pusti ga , greota je…Ovo su im poslednji izbori …
  0  0
 32. BEZOBRAZNI NAM DRZI LEKCIJE, XE, XE, XE!!! DRAGI DULE, NICIJA DO ZORE NIJE GORELA, PA NECE NI TVOJA!!! NIJE NI SUBJEKT TVOG TEKSTA NISTA BOLJI OD TEBE, ALI NIJE IMAO PRILIKU DA SE ISKAZE KAO TI SADA!!! GRADJANI SVE PAMTE, NE ZABORAVI TU CINJENICU!!!
  0  0
 33. Kome li je ovo sramotan riječnik? I još kaže pi? Takvim osobama prijaju pljačke i lopovluci a fino zavijeni u celofan kulturne priče.. Njihove kulture i pi riječnika svakog poštenog nek je sram a kradite koliko možete naravno i šakom i kapom… Bolesti teška li si
  0  0

Ostavite komentar

*

code