OTVORENO PISMO NOVSKE OPOZICIJE RADMANU: SAZOVITE VANREDNU SKUPŠTINU PO NAŠOJ ILI VAŠOJ...

OTVORENO PISMO NOVSKE OPOZICIJE RADMANU: SAZOVITE VANREDNU SKUPŠTINU PO NAŠOJ ILI VAŠOJ INICIJATIVI

126
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Iz sedam opozicionih Klubova odbornka lokalnog parlamenta u Herceg Novom otvorenim pismom reagovali su na jučerašnji odgovor predsjednika Skupštine opštine, Andrije Radmana, kojim ih upućuje da usklade zahtjev za sazivanjem vanredne sjednice povodom privatizacije Instituta Igalo sa skupštinskim dokumentima.

U vjeri da ste, kao predsjednik Skupštine opštine svih građana, mogli sazvati sjednicu o ovom trenutno najvažnijem pitanju, i u vjeri da Vam je interes grada važniji od partijskih interesa, nadali smo se da ćete postupiti na pravi način, ali od Vas nas ništa ne iznenađuje, poručuju opozicioni odbornici:
– Piše Vam u biografiji da ste diplomirani pravnik pa Vaše tumačenje Poslovnika i Statuta opštine Herceg Novi ne može biti slučajna greška, već namjerno iskrivljavanje činjenica i zloupotreba Poslovnika što ste od početka mandata svakodnevno praktikovali, a vjerujemo da ćete za ovo snositi i odgovornost. Mi smo se, kao podnosioci inicijative, pozvali na član 63 Poslovnika u kojem su definisani postupci za sazivanje vanredne sjednice Skupštine opštine i u svim segmentima je naš Zahtjev u potpunosti ispravan, što iole pismena osoba može utvrditi – navode u otvorenom pismu iz opozicije.
Kako dalje saopštavaju najviše ih zabrinjava Radmanovo tumačenje nadležnosti Skupštine o pitanjima o kojima ona može raspravljati.
– Interesantno je da po Vama Skupština ne može raspravljati o svojim zaključcima koje je donijela prije nekoliko mjeseci i kojima smo se svi zajednički odredili prema postupku privatizacije Instituta Igalo i o kredibilitetu ponuđača. Sada, pak, po Vama, ovoj Skupštini i lokalnoj samoupravi nije u nadležnosti da o tome ponovo raspravlja. Nestručno i zlonamjerno tumačenje Statuta nije ništa drugo nego bježanje od obaveze i goruće teme privatizacije Instituta od koje Vam zavisi vlast u Herceg Novom, a za koju postoji nezadovoljstvo i među članovima Vaše partije. Bježanje od odgovornosti je jedini odgovor koji ste mogli smisliti u ovom trenutku – navode predsjednici opozicionih odborničkih klubova.
Na kraju poručuju Radmanu, ukoliko ima lične odgovornosti, morala i osjećaja prema gradu, građanima i radnicima Instituta Igalo, da sazove vanrednu sjednicu Skupštine opštine Herceg Novi, po njihovom zahtjevu ili po sopstvenoj inicijativi. U popisu su predsjednici Klubova odbornika: Socijalističke narodne Partije, Danijela Đurović, Nove srpske demokratije, Boris Seferović, Pokreta za promjene, Milovan Baždar, Demokrata Herceg Novog, Mirko Mustur, Građanskog savez, Jovana Šijačić i Socijaldemokratske partije, Dragan Šimrak.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code