OTVORENO STARO ZDANJE INSTITUTA IGALO, U RENOVIRANJE OBA OBJEKTA ULOŽENO POLA MILIONA...

OTVORENO STARO ZDANJE INSTITUTA IGALO, U RENOVIRANJE OBA OBJEKTA ULOŽENO POLA MILIONA EURA

178
0
Podijeli

Nakon skoro četvoromjesečne pauze dolaskom 120 pacijenata, većim dijelom posredstvom Fonda zdravstva, danas je otvoren stari dio Instituta Dr Simo Milošević.

Do kraja sedmice očekuje se puna popunjenost ovog objekta, sa oko 300 gostiju. U njemu je lani ostavreno 90 hiljada noćenja.
U novom dijelu, u Mediteranskom zdravstvenom centru, trenutno je smješteno 200 gostiju i posjeta je kao lani u ovo doba. Iako je u toku četvrti tender za prodaju većinskog paketa akcija Instituta, u ovoj ustanovi su, da bi opstali na sve konkurentnijem tržištu uložili u rekonstrukciju i uređenje Prve i Druge faze preko pola miliona eura.
Prema riječima v.d. direktorke Službe prodaje Instituta, Ane Valentić, u starom dijelu očekuje se povećanje popunjenosti u odnosu na prošlu godinu. Međutim, situacija je u Mediteranskom centru neizvjesna sa ruskog tržišta, jer se još uvijek ne zna kako će oni “odgovoriti” na ponudu. Pogotovo što je odnos ruske rublje u odnosu na euro na štetu crnogorskih hotelijera, pa i Instituta.
Pauza u radu 40 godina starog dijela Instituta iskorišćena je za osvježavanje i opremanje smještajnog i prostora u kojima borave pacijenti,kazala je Valentićka.
“Ponuda je dopunjena televizorima i kablovskim kanalima, internet signalom, što je posebno interesantno za pacijente na dječijem, nepokretnom i polupokretnom odjeljenju, kao i sve koji su više vezani za boravak u sobi”.
Privode se kraju i radovi u soliteru Instituta gdje je obavljeno renoviranje dotrajalih kupatila.
“U toku je čišćenje i priprema i ovog objekta koji bi sa radom trebalo da počne početkom maja. Očekujemo veću popunjenost tokom maja, juna i septembra u odnosu na isti period prošle godine. Riječ je o gotisma iz Albanije i Republike Srpske, čije su agencije najavile da će dovoditi goste u većem broju”.
Institut nastavlja saradnju sa agencijom “Rekra” koja dovodi zaposlene iz Crne Gore na bazi rekreativnog odmora, a razmatra se mogućnost da se Fondu PIO, odnosno Udruženju penzionera Crne Gore, ponude neki slobodni termini.
U novom ruhu “zasijaće” i Institutova agencija “Inig”, koja bi sa radom trebalo da krene od sljedeće sedmice. U menadžmentu su odlučili da prošire njene usluge:
“Ponudu smo obogatili subagencijskim ugovorima, tako da će od sada naši građani moći da putuju u inostranstvo, krstare sa nama, a pokrećemo i uslugu rent-a-cara”.
Inače, ova agencija je do sada bila pretežno orjentisana na goste Instituta podsjetila je Valentićka i obezbjeđivala aerodromske transfere, ekskurzije i prodaju avio karata.
Direktor hotelijerstva i ugostiteljstva Željko Andrić, potvrđuje da su, bez obzira na mogući dolazak novog vlasnika, morali da poprave standarde za boravak pacijenata u oba objekta.
– Institut nema vremena niti previlegije da čeka privatizaciju u velikoj konkurenciji ustanova iz Turske, Bugarske, Španije. Moramo stvarati uslove za prihode i poboljšanje tržišnih pozicija. Zato je i preko 500 hiljada eura sredstava namjenski uloženo da bi se poboljšalu uslovi i da bismo bili ravnopravni u međunarodnoj utakmici – kaže Andrić i dodaje da u Institutu nijesu mijenjali cijene.
Predstavnici Instituta ovih dana borave u Sankt Peterburgu na Međunarodnom sajmu turizma. U okviru sajma posebno značajan aspekt za Institut je skup Savjeta direktora državnih zdravstvenih ustanova iz tog okruga koji se održava sjutra, a na kojem će biti predstavljena ponuda ovog lječilišta.
“Ono što je za nas najznačajnije je da su na tom savjetovanju prisutni ljekari koji su u direktnom kontaktu sa pacijentima – bilo da je riječ o ljekarima iz državnih bolnica, privatnih poliklinika ili privatnih ordinacija, koji pacjente savjetuju gdje dalje da nastave sa rehabilitacijom. U tom smislu, od ove prezentacije Instituta očekujemo zaista pozitivne efekte”.
Uvođenjem interne kablovske televizije pokrenut je i interni kablovski kanal Instituta, na kojem pacjenti svakodnevno mogu da se informišu o aktuelnim ponudama i sadržaju koje nudi Institut. Ali, kako je navela Valentićka u planu je i “proširivanje” ponude na ovom kanalu, informacijama o aktuelnostima iz Herceg Novog. Posebno interesantnu mogućnost imaće vlasnici prodajnih i uslužnih objekata u gradu, koji će na ovom kanalu takođe moći da se reklamiraju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code