Ovako izgleda novi suvenir Herceg Novog

Ovako izgleda novi suvenir Herceg Novog

43
Podijeli

Kao najbolje idejno rješenje za suvenir grada, izabran je rad Alberta Barbata iz Herceg Novog, jer najbolje prikazuje sliku suvenira grada – gradska ambijentalna cjelina – ulaz u Stari grad sa Sat kulom – Torom, kazali su Radiju Jadran u Turističkoj organizaciji.

Odluka o izboru suvenira donijeta je 18. decembra prošle godine, a rok za prijavljivanje okončan je 20. novembra.

Picerija i restoran

Motiv na izabranom idejnom rješenju je Sat kula – Tora, ambijentalna cjelina Stari grad, stepenice ispod Sat kule i svetionik sa Škvera.

„Forma u kojoj će suvenir biti izrađen je figura i magnet u manjoj ili većoj veličini, a mjesto izrade biće poznato nakon okončanja tendera, koji bi trebalo da bude raspisan narednih dana. Suvenir bi trebalo da bude rađen u keramici, a u prodaji bi trebalo da se nađe do početka ljetnje turističke sezone“, kazali su u TO.

Inače, na konkursu za izbor idejnog rješenja suvenira, pristigla su tri prijedloga, od toga dva sa zakašnjenjem, ali su ipak uzeta u razmatranje, jer je bio mali broj prijavljenih kandidata, pojasnili su u TO.

U komisiji za vrijednovanje pristiglih rješenja bili su: predsjednica komisije i saradnica za marketing, odnose sa javnošću i studijske grupe Turističke organizacije Herceg Novi – Natalija Terzić, novinarka i slikarka Vidosava Vitka Vujnović kao i vd direktorica JU Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković, Ivana Palikuća.

Barbatu će, kao nagrada za najbolje idejno rješenje suvenira, biti uručeno 200 eura. Albert Barbat je po zanimanju umjetnik i pomorac.

43 Komentari

 1. Sto niste ponovili konkurs I povecali sumu za idejno rešenje? 200 eura je sramna cifra za idejno rešenje. Mogli ste da kontaktirate I poznate umetnike kojih je još malo medju živima,koji su završili čuvenu umetničku školu u Herceg Novom…a vrhunski su umetnici.

  20
  5
 2. Pored suvenira kojih treba više,grad bi napokon trebao da uredi fasade kuća,zgrada na trgu oko Sahat kule,jedinstveno pa neka bude i kao na suveniri,samo s patinom prepoznati im..

  11
  4
 3. Ako postoji jedno jedino pravilo u grafickom dizjanu koji bi trebalo da znaju svi, ukljucujuci o one sto izradjuju reklame je da se FONTOVI NIKAD NE RASTEŽU PO JEDNOJ OSI! Samo u proporciji.. A jos grad zvanicno da stane ispred toga..

  18
  7
 4. Sjajno resenje ,svjecki suvenir ! ! !
  Herceg Novi je grad umjetnika ., umjetnik je i pobjedio! Svaka cast mestru nije sve u parama!

  16
  19
 5. Zasto samo jedno resenje? Pa koji ti grad u svijetu ima samo jedan suvenir grada? Rad je simpatican ali dosta skolski odradjeno. Inace ko je odabrao komisiju u ovom sastavu? Cime su ove 3 zene bas kompetentne da o ovom odlucuju?

  24
  9
 6. 200€ је предвиђено за побједника конкурса колико се сјећам,како очекивати да се било ко упушта у размишљање о овоме,па отуд и мали број пријављених.За овакве ствари треба да ‘дријешите кесу,или да не улазите траљаво у њих.Још нису лоше ни прошли како би било очекивано са овако малим улагањем.Сувенир је симпатичан,с тим да мислим да оваква слова нису баш најбоље рјешење.

  Такође,подржавам ове коментаторе који предлажу ћирилицу.Чак и без улажења у националну причу,логично је да се сувенир прилагоди највећем броју туриста који долазе у овај град.Па нек буде један овакав за странце,а други на ћирилици:Херцег Нови-Црна Гора…Поздрав!

  31
  15
 7. Umjesto svetionika staviti Njunja, ipak je on na najznačajnijem mjestu u gradu i predstavlja nas svima koji dođu u naš nekada lijepi i kulturni grad.

  34
  10
 8. Osim za ruse, za koje se kaže da ih je sve manje, i domaće goste, ne vidim zašto bi trebalo ćirilicom da se piše, ili Crna Gora. Po cijelom svijetu smo poznati kao Montenegro, a to je tako od kako se čuje za našu zemlju, što nije od 2006 da vas podsjetim. Jedino bih voljeo da se nađe jedna domaća firma da to proizvodi a ne neđe iz Kine da se nabavlja.

  19
  25
 9. Kako god da je uradjen, nama ne bi odgovarao. Meni bi bilo bolje da je cirilicom napisan, nekome se ne svidja svetionik i tako redom. Nasa posla. Trebalo je ponuditi vise ideja, pa organizovati glasanje. Eto predloga za sledeci put.

  18
  7
 10. jel ovaj svetionik stavljen zato sto TO gleda u buducnost pa cemo zbog otopljavanja u buducnosti vezat brodove na trg ili zato sto je crveno bijeli

  26
  10
 11. Volio bih da rjesenje prokomentarise neko od umjetnickih zanatlija koji bi trebali da izrade kalup za livenje keramike…

  +

  jedini svetionik u Novom koji lici na ovaj crveno bijeli je na Kamenarima. Sto nije stavljen kameni sa Skvera, koji se i uklapa po obliku i formi?

  38
  4
 12. Зашто натпис није написан ћирилицом или бар и ћирилицом и латиницом?

  25
  28

Ostavite komentar

*

code