Ove jeseni spajanje 100 domaćinstava Poda na kanalizacionu mrežu

Ove jeseni spajanje 100 domaćinstava Poda na kanalizacionu mrežu

7
Podijeli

Naselje Topovi na Podima, sa stotinjak domaćinstava, biće spojeno na kanalizacionu mrežu, čime će biti smanjen broj septičkih jama. Kanalizaciona mreža biće duga 1450 m, a početak radova planiran je za ovu jesen.

Najprije će biti ugrađeno 850 m kanalizacije za koje je projekat urađen prije tri godine, a vodiće kroz tri kraka, navodi potpredsjednica Opštine, Danijela Đurović.

Picerija i restoran

– Projekat i revizija su urađeni, a u postupku je dobijanje saglasnosti privatnika kroz čije zemljište će prolaziti cijevi. Nakon toga, tražićemo građevinsku dozvolu i raspisati tender za izbor izvođača. Vrijednost radova je negdje oko 150 hiljada eura, za dio za koji projekat postoji. Za drugi krak mreže, koji će spajati donji dio naselja, a za koji smo na posljednjoj sjednici donijeli Odluku o javnom interesu, tek treba da se radi. Nakon toga znaćemo vrijednost investicije – navodi ona.

Dionica za koju projekat još nije urađen iznosi 500 m, što čini ukupno 1,5 km kanalizacione mreže za naselje Topovi.

Inicijatori projekta bili su mještani, koji će snositi i dio troškova, dok će ostatak finansirati lokalna uprava. Mještani koji budu učestvovali u finansiranju izgradnje kanalizacione mreže biće oslobođeni plaćanja takse za priključak, a Opština Herceg Novi pokriće finansijski sve troškove koje budu imali za notarske usluge, najavili su ranije iz lokalne uprave.

7 Komentari

  1. Kakva taksa za priključak, ako ste platili građevinsku dozvolu platili ste i priključak na kanalizaciju.Opština hoće dva puta da naplati isto.

    6
    3

Ostavite komentar

*

code