Ove sezone u Herceg Novom 3,5 miliona više prihoda od poreskih obveznika

Ove sezone u Herceg Novom 3,5 miliona više prihoda od poreskih obveznika

5
Podijeli

Poreska uprava naplatila je tokom ljetnje turističke sezone u 365,92 miliona eura, 31 milion više u odnosu na isti prošlogodišnji period. Oni su su kazali da je od 1. juna do 24. septembra od poreskih obveznika koji posluju u južnoj regiji prihodovano 105,21 milion eura, odnosno 17,5 miliona više nego lani.

Najznačajniji rast ostvaren je kod poreza na dodatu vrijednost (PDV), pa je naplata po tom osnovu na teritoriji cijele države iznosila 98,49 miliona odnosno 15,5 miliona eura više nego u uporednom periodu.

Picerija i restoran

Od tog iznosa je 33,8 miliona eura naplaćeno na primorju, što je šest miliona eura više u odnosu na uporedni period.

Najveća naplata bila je u Budvi, 35,41 milion, što je 28 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

“U Herceg Novom je naplaćeno 19,12 miliona eura, 3,5 miliona više u odnosu na isti prošlogodišnji period, Kotoru i Tivtu 26,55 miliona EUR, što je po tri miliona EUR više nego u uporednom prošlogodišnjem periodu”, dodaje se u saopštenju.

Rezultati naplate poreskih prihoda tokom ljeta posljedica su rasta privredne aktivnosti, visokog stepena dobrovoljnosti u poštovanju poreskih propisa kod najvećeg broja poreskih obveznika, ali i intenzivnih aktivnosti poreske inspekcije, objasnili su iz PU.

Kroz inspekcije je tokom ljeta utvrđeno 809 nepravilnosti i izrečeni prekršajni nalozi u iznosu od 1,07 miliona EUR, dok je mjera privremene zabrane obavljanja djelatnosti izrečena kod 114 obveznika.

5 Komentari

 1. Kakvi Crnogorci i Herceg Novi grad DZikana i Krkana iz Bosne i domacih izdajnika u ovoim imenicama prepoznati za lovu Srbaski. grad OTPOR HN !!!!

 2. i dalje niko od postenih crnogoraca ne placa porez.svi su patriote dok nedodje da se plati porez a onda nekako vise nisu.nekako su im milije duple kase,neki mole i kume po opstini da se skloni dug dok ne zastari,neki idu u stecaj…aj da je vjecna a dokle ce ne znamo

  11
  1
  • Bolje ovo ne komentarisati !!!!!!
   Jer Crnogorce u Novi oporezuju muški i ovi sto dodju iz Podgorice i ovi domaći iz P. U.
   Neracunajuci ove Crnogorce po potrebi.
   Tako da ti se bas i nebih složio sa komentarom!!!!!

   2
   2

Ostavite komentar

*

code