Ovo ne smijete propustiti: Večeras Pikasova izložba u Herceg Novom

Ovo ne smijete propustiti: Večeras Pikasova izložba u Herceg Novom

1686
2
Podijeli

pikaso-muzicariEkskluzivna izložba djela jednog od najvećih slikara u istorji umjetnosti, Pabla Pikasa biće otvorena večeras u Dvorani Park, u okviru oktobraskih dana Herceg Novog. Kako je kazao direktor Herceg Festa, Stevan Koprivica publika će imati prilike da se upozna sa 42 različita formata iz raznih faza Pikasovog života, uglavnom crteža, ali i grafika i litografija, koje pripadaju galeriji Visconti Fine Art. Oni će premijerno biti predstavljeni crnogorskoj javnosti.

– Bitno je napomenuti da je izložba namjerno pravljena u holu, jer kao što je i Pikaso bio slikar koji nije stalno poštovao forme, tako se i mi malo igramo sa formom, pa smo prestrukturirali hol koji se pokazao vrlo zahtjevnim i funkcionalnim. Tendencija Herceg Festa bila je da se upravo u tom prostoru napravi nešto što jeste tako reprezentativno kao što je ova izložba – kazao je Koprivica za Radio Jadran.

Picerija i restoran

Izložba će biti otvorena do 25. novembra. Direktor Herceg Festa je naglasio da već postoje najave posjeta organizovanih grupa, stručnih škola i akademija iz zemlje i regiona. Postavka će, za vrijeme prikazivanja filmova ili pozorišnih predstava biti djelimično redukovana.

Kada je riječ o obezbjeđenju jedne tako vrijedne i velike zbirke radova Koprivica je kazao da postoje određene zakonske regulative koje moraju biti zadovoljene, a koje su regulisane Ugovorom sa galeristom. Postavka je pod stalnim video nadzorom i dvadesetčetvorosatnom kontrolom.

Komesar izložbe Pabla Pikasa je akademski slikar, mr Vojislav Kilibarda, a otvoriće je dramski pisac i direktor Herceg festa, Stevan Koprivica. Pokrovitelj ove fascinante izložbe je Skupština opštine Herceg Novi, a izvršni producent i idejni inicijator je JUK Herceg fest.

Otvaranje je zakazano za 20 časova.

2 Komentari

  1. Ovoliko svijeta odavno nije bilo na nekom kulturnom dogadjaju. Odlicna organizacija, atmosfera kao na vrhunskim izlozbama po metropolama. Vodili su racuna o svakom detalju. Svaka cast.
    0    0

Ostavite komentar

*

code