Ovog vikenda na “Mimozi” streljaštvo i bućanje

Ovog vikenda na “Mimozi” streljaštvo i bućanje

2
Podijeli

Tradicionalni, a ove godine i jubilarni 10. Streljački Kup mimoze, u disciploni leteće mete Trap (125 meta+finale), u organizaciji Streljačkog saveza Crne Gore i SK Herceg Novi, a u okviru sportskog programa 49. Praznika mimoze, biće održan u subotu, 24. februara.

Posebnu čast organizatorima čini najava učešća olimpijskog šampiona iz Londona 2012. godine, Giovanni-a Cenrnogorza, koji se trenutno nalazi na 5. mjestu  ISSF rang liste. Cernogoraz je pored zlata u Londonu bio zlatni i na Evropskom šampionatu na Kipru, zatim na Svjetskom kupu u Pekingu, a dva puta je osvajao i kristalni globus kao pobjednik finala Svjetskog kupa. Sa reprezentacijom Hrvatske dva puta je bio ekipni prvak Evrope.

Picerija i restoran

Popularni Gianni, u dva navrata najbolji sportista Hrvatske, u Herceg Novi dolazi na poziv predsjednika SK Herceg Novi, Nikole Perišića, koji će ga u ime kluba ugostiti narednih nekoliko dana.

Pored Cernogorza, na ovogodišnjem Kupu Mimoze je najavljen i Valter Cernogoraz, zatim Slovenac Alen Furlan, te strijelci iz Hrvatske i BiH. Očekuju se takođe i prijave takmičara iz Srbije, a postoji i najava za četiri strijelca iz Austrije i Njemačke . Računajući još na 15 najboljih domaćih takmičara, može se očekivati interesantna utakmica narednog vikenda.

Službeni trening i žrijebanje startnih brojeva zakazano je za sjutra, dok je finale planirano za nedjelju, 25. februar oko 13 časova.

U okviru sportskih nadmetanja ovogodišnjeg Praznika mimoze je i 10. Target indoor prvenstvo Crne Gore u streličarstvu, u organizaciji Streličarskog kluba Savina. Takmičenje će biti održano u Sportskom centru Igalo, a početak je zakazan za 9 časova.

Na terenima Bućarskog kluba Val u subotu 24. i nedjelju 25. februar na programu je jubilarni 35. tradicionalni bućarski turnir Mimoza 2018. Početak je u 9 časova.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code