OVOGODIŠNJA “NOSTALGIJA” U NOVOM SA 30 PJESAMA

OVOGODIŠNJA “NOSTALGIJA” U NOVOM SA 30 PJESAMA

272
0
Podijeli

Novljani, duo Perišić, Milo i Slobodan, sa pratećim “Hat Trick band”-om i gostima pripremaju scensko muzički performans “Nostalgija” za četvrtak, 28. maja, na sceni Dvorane Park.

Riječ je o trećem koncertu „ciklusa” „Nostalgija”, koji će i ove godine okupiti neka stara, ali i nova imena i mlade iz svijeta muzike u Novom. Biće to prilika da se kroz „muzički vremeplov” stariji Novljani prisjete evergreen kompozicija koje su „opjevale” Herceg Novi ’60-ih i ’70-ih godina prošlog vijeka, do onih zabavnih, novijeg datuma u interpretaciji ambicioznih muzičara.
U koncertnoj sali Muzičke škole u toku su posljednje tonske probe i usaglašavanje programa, kojim će biti obuhvaćeno skoro 30 kompozicija.
Pored „Dua Perišić”, od gostiju će i ove godine biti prisutni nezaobilazni „Exodusi”, klapa „Stari kapetan” kao i muzičar Nikša Tomšić. Osim njih, prvi put u „Nostalgiji” nastupiće i ženska klapa Muzičke škole – „Fortuna”, koju vodi prof solo pjevanja, Jovana Ražnatović.
Po jedna kompozicija biće otpjevana i u znak sjećanja na novske muzičare koji su ostavili neizbrisiv trag u kreiranju novske muzičke scene, kao što su Ivica Deranja i Joško Vidaković.
Velikom scenom Dvorane Park i ove godine vladaće duh „starog Novog”. Zamišljena je kao „reprodukcija” dijela grada ispred buffet-a „Beograd” sa čuvenim „šipkama” i u pozadini gradskom torom. Tako će svi muzičari biti za stolovima na sceni kao nekada u buffet-u Beograd, i smjenjivaće se za mikrofonom kako program bude odmicao.
Ujedno, prije koncerta, jedan od „kreatora” „Nostalgije”, Milo Perišić promovisaće Novljanima i gostima novu knjigu „Herceg Novi pod korom od naranče”.
Prateći band „Dua Perišić” i ove godine je novski trio „Hat Trick band” koji predvodi prof klavira u Muzičkoj školi Jovanka Veljović. Zajedno sa njom sviraju i solo pjevač i gitarista Novica Zečević, kao i bubnjar, Kotoranin Anto Milošević. Za ovu priliku, pridružiće im i prof klavira u Muzičkoj školi Đuro Poznanović na klavijaturama, kao i novski džezer prof Dragan Đorđević. Ovaj „trio” već je znan po svom raznolikom repertoaru, i skoro svakog vikenda angažovani su u nekom od bokeških klubova i drugim proslavama.
Pokrovitelj koncerta je Opština Herceg Novi, a Muzička škola i ove godine ustupila je učesnicima programa koncertnu salu, instrumente i ozvučenje za vježbanje.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code