OTVORENO PISMO MUSTURA I GOJKOVIĆA MINISTRU ŠEGRTU: ŠTA JE SA BOLNICOM MELJINE?

OTVORENO PISMO MUSTURA I GOJKOVIĆA MINISTRU ŠEGRTU: ŠTA JE SA BOLNICOM MELJINE?

183
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Odbornici lokalnog paralermnta u Herceg Novom, Mirko Mustur i Obrad Gojković u otvorenom pismu ministru zdravlja dr Budimiru Šegrtu zahtjevaju da obavjesti javnost šta se dešava sa nekadašnjom Vojnom bolnicom Meljine.

– Uporište za ovaj zahtjev nalazimo u garancijama koje su Vlada Crne Gore i resorno ministarstvo dali građanima Herceg Novog prije privatizacije ove ustanove. Tada je garantovano da će građanima Herceg Novog Vojna bolnica Meljine i poslije privatizacije pružati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, što ne da nije ispunjeno već posljednja dogadjanja u nekadašnjoj Vojnoj bolnici ukazuju da Novljani mogu ostati i bez nje – navode u pismu odbornici.
Oni dalje navode da u Herceg Novom nemaju mogućnost da preko lokalnih institucija i organa zaštite svoje interese, jer su planski urušeni posljednjih osam mjeseci, a kao posljedica su stečaj u Boki i Jadranskom brodogradilištu, prodaja Instituta, a skoro sigurno je da se slično sprema i za Meljine.
– Ukazujemo ministarstvu da Vojna bolnica nije klasična privatna bolnica, već je uslovljena ugovorom da mora pružati kvalitetne usluge građanima Herceg Novog i to je uzeto u obzir kada se pravio ugovor i uticalo je na mogućnost da se jedan takav ugovor uopšte i potpiše. Garancije za to je dala država i to više puta javno. Tražimo odgovor od nadležnog ministra da li je to još uvijek tako i zašto su od privatizacije Novljani nezadovoljni liječenjem u Vojnoj bolnici, a tome nisu razlog zaposleni, medicinsko i tehničko osoblje – pišu Mustur i Gojković.
Oni tvrde da se od privatizacije jedino zaposleni i medicinsko osoblje bore da bolnica opstane i nastavi da pruža zdravstvenu zaštitu Novljanima. To je i razlog problema kroz koje prolaze, jer je neko procijenio da je došlo vrijeme da se ova lokacija pretvori u lokaciju za gradnju apartmana za tržište, smatraju Mustur i Gjković.
– Tražimo od ministarstva da zaposlenima u Vojnoj bolnici obezbijedi zaštitu i tretman u skladu sa zakonima, jer su to obavezni zbog garancija koje su dali građanima Crne Gore i Herceg Novog. Ukoliko to nisu u mogućnosti, jer postoje privatni interesi koji vjerovatno imaju i kriminalnu pozadinu, tražimo da o tome obavijeste javnost i organe tužilaštva – navode pored ostalog, Mirko Mustur i Obrad Gojković.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code