Pak: Podrška kandidaturi Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture

Pak: Podrška kandidaturi Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture

2708
5
Podijeli

Pak AcimovcNjemačka političarka Doris Pak stigla je danas u Herceg Novi, gdje će učestvovati na Evropskom forumu žena na temu „Evropske perspektive: Bez šminke“. Dobrodošlicu u Herceg Novi poželjela joj je predsjednica Opštine Nataša Aćimović.

„Prvi put sam u Herceg Novom i to divnim povodom, jer Herceg Novi želi da bude Evropska prijestonica kulture 2021. godine. Kao što znate, bila sam članica Evropskog parlamenta, šefica Odbora za kulturu i radila sam puno na zagovaranju ovog projekta. U ovom regionu radim 25 godina, ne samo u oblasti kulture već i spoljne politike. U Beogradu sam imala priliku da upoznam dvoje mladih ljudi koji su radili na ideji Evropske prijestonice kulture, bez obzira koji grad u regionu će to biti. Posebno sam bila srećna kada mi je Aleksandar Peković rekao da radi za projekat kandidature Herceg Novog i pozvao me da dođem ovdje“, prvi su utisci Doris Pak po dolasku u naš grad.

Picerija i restoran

Zadovoljstvo joj je što će u okviru foruma biti dodijeljena i nagrada za film Evropskog parlamenta „Lux prize“.

„Prije 10 godina odlučili smo da ustanovimo nagradu koja nije novčana, već  prevođenje tri filma na sve jezike Evropske unije. Jedan od tih filmova je „Kada ona ode“, koji će biti prikazan u Herceg Novom. U njemu igra poznata glumica Sibil Kikili i veliko mi je zadovoljstvo što je ona ovdje“, rekla je Pak.

Istakla je da biti Evropska prijestonica kulture zahtijeva dosta truda i rada jer se radi o prijektu koji treba da uključi što veći broj ljudi, ne samo u gradu već u cijeloj regiji.

„Želim da znate da ću ja biti sa vama, želim vam sve najbolje i biću tu ako Herceg Novi bude pobijedio“, poručila je njemačka političarka.

Predsjednica Opštine Nataša Aćimović istakla je da je cilj Evopskog foruma žena susret eminentnih žena iz politike, biznisa, umjetnosti i kulture zarad razmjene iskustava i sagledavanja perspektiva.

„Važno nam je da istaknemo značaj žene u društvu. Čast je što ću narednih dana biti u društvu eminentih dama i želim se posebno zahvaliti gospođi Doris Pak koja je podržala naš projekat Evropske prijestonice kulture. Nadam se da ćemo se već krajem godine opet okupiti, da proslavimo dobijanje te prestižne titule“, rekla je Aćimović.

Forum će biti zvanično otvoren sjutra, 22. juna, u 10 sati u hotelu „Palmon bay“.

5 Komentari

 1. Ubjedjen sam da su gospodja Pak i gospodjica Acimovic imale dosta zajednickih tema ??? Usluzni menadzent, dziu dzicu sport, upravni sporovi i sud…
  0  0
 2. ….25 godina predanoga rada nije isto što i slučajno slijetanje na zidine Novoga u letu za svoj zamišljeni, suđeni cilj.Ođe se sve slučajno dešava,ništa mi temeljno ne pripremamo,jer zujimo kao roj kad nas neko čačne.
  0  0
 3. E,moja šefice,dosta truda i rada mi nijesmo u stanju da uložimo,jer takvih među izabranim nemamo,a nećemo ni imati,teška je kod nas situacija,ođe se sve na valove radi,kad zašušte kakve pare.Eninentne žene će to brzo shvatiti.
  0  0

Ostavite komentar

*

code