PALA PRVA KLAPA ZA FILM IVANA MARINOVIĆA, “IGLA ISPOD PRAGA”

PALA PRVA KLAPA ZA FILM IVANA MARINOVIĆA, “IGLA ISPOD PRAGA”

170
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Foto: Branimir MilovanovićU selu Brguli, na poluostrvu Luštica, danas je počelo snimanje dugometražnog filma “Igla ispod praga” (“The Black Pin”), crnogorskoj javnosti već poznatog i nagrađivanog reditelja i scenariste, Novljanina, Ivana Marinovića.

Prva klapa je označila početak snimanja, u produkciji Adriatic Western iz Herceg Novog i EED production iz Beograda, potvrđeno je Radiju Jadran.
Kompletna filmska ekipa broji oko 40 članova, a realizaciji projekta veliki doprinos su dali i mještani, koji su svesrdnošću i gostoprimstvom nagradili iskrenu emociju i namjeru reditelja da ovaj dio Boke Kotorske učini prepoznatljivim ambijentom kako domaćoj, tako i inostranoj filmskoj publici.
Foto: Branimir Milovanović“Igla ispod praga” je priča o seoskom svešteniku koji nakon što se suprotstavi velikoj prodaji zemljišta, ulazi u sukob sa stanovnicima svoje parohije.
– Moja ambicija je da otvorim prozor koji će prikazati ovaj filmski neistražen dio Mediterana. Želja mi je da autentičnost luštičkog i bokeškog duha i mentaliteta prikažem na najbolji način – otkriva reditelj Marinović.
Uloge tumače renomirana glumačka imena u regionu, poput Nikole Ristanovskog, Leona Lučeva, Bogdana Diklića, Ljube Bandovića, Jelisavete Seke Sablić, kao i crnogorski stvaraoci, Dragana Dabović, Dejan Đonović, Mirko Vlahović, Tihana Ćulafić, Kristina Stevović i drugi.
Foto: Branimir MilovanovićPored stručne javnosti i osvojenih priznanja za scenario, potencijal debitantskog filma Ivana Marinovića prepoznali su i finansijski podržali:Turistička organizacija Herceg Novi, kompanija Luštica Bay, kao i Ministarstvo Kulture Crne Gore. Prijatelji projekta su kompanije iz Herceg Novog: auto prevoznik Blue Line, Pekara Šušić, a tu su još i Turistička Organizacija Tivat, Luštica Millhouse, Klinci Village Resort, Villa Stone house Sunrise, Bogcommerc, Mjesna zajednica Radovići, Javno komunalno preduzeće Kotor i Javno komunalno preduzeće Herceg Novi.
Foto: Branimir MilovanovićProjekat je do sada izazvao i veliko internacionalno interesovanje. Uz podršku institucija poput Berlinala, Jerusalem Film Lab-a i Cinelink-a film je već najavljen i preporučen selektorima, pa se može očekivati da premijera bude na nekom od svjetskih festivala visoke reputacije tokom 2016. godine.

Picerija i restoran

Foto: Branimir Milovanović

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code