Paleta “Smokija” i 100 eura za radionicu NVO “Nova šansa”

Paleta “Smokija” i 100 eura za radionicu NVO “Nova šansa”

2
Podijeli

Firma Atacco doo iz Danilovrgada prva je koja je u 2018. godini obradovala članove Nevladinog udruženja “Nova šansa” u Novom i to paletom “Smokija”. Nakon njih donaciju u visini od 100 eura uplatila je i Organizacija žena Herceg Novi.

– Zahvaljujući Ataco doo radionica je bila produktivnija, a i slađa. Naša djeca su otišla kući punih ruku smokija. Novcem koji smo dobili od Organizacije žena kupićemo materijal za radionice – kazala je koordinatorka projekta, Vukica Novaković.

Picerija i restoran

Inače, radionice u NVO Nova šansa odvijaju se vikendom, u okviru projekta za djecu i mlade sa poremećajima iz autističnog spektra, poremećaja socijalne komunikacije i osobe sa invaliditetom. Pojekat je dijelom finansiran od prihoda igara na sreću za 2017. godinu.

– Sa djecom rade stručni radnici koje smo angažovali u okviru projekta, kao i volonteri, takođe stručni radnici, koji rado dolaze da pomognu u realizaciji tematskih radionica. Pored njih u pomoć nam dolaze i članovi NVO Zlatne niti, Ruke, Bonaca – kazala je Novaković.

Na radionicama je obično prisutno između 10 i 30 mališana. Počinju vikendom od 10:30. Realizacija je započeta u avgustu prošle i planirana do avgusta ove godine. Volonteri koji redovno pomažu u radu ove NVO, su profesori muzičke i likovne umjetnosti, pedagozi, kao i saradnici iz Dječijeg doma Mladost iz Bijele.

2 Komentari

  1. Lijepo je čuti ovakva djela.Ovom prilikom moram da kažem da je 31.12 2017.Mjesno udruženje penzionera Herceg Novi od svojih skromnih sredstava odvoilo sredstva u visini od 100 eura. za novogodienju i božićnu čestitku našim dragim borcima za svoju budućnost i prosperitet.

Ostavite komentar

*

code