“Palmon bay” s pola miliona eura ulaganja u pripremu sezone

“Palmon bay” s pola miliona eura ulaganja u pripremu sezone

8
Podijeli

Nakon petomjesečne zimske pauze, hotel Palmon Bay u Igalu ponovo je otvoren tokom vikenda. U novu radnu godinu, hotelsko zdanje ulazi s dobrom posjetom od 250 gostiju, inoviranom ponudom i kapacitetima, ali i novim upravljačkim kadrom. Narednih dana konzorcijum HLT Fond i HTP Primorje hotels & restaurants trebalo bi da oformi cijenu za otkup akcija manjinskih akcionara.

Zimski period menadžment hotela iskoristio je za dodatno uređenje i popravke u sobama, ali i za aktiviranje nove, polivalentne sale na kupalištu. Tako je, pored do sada uloženih 13 miliona eura u rekonstrukciju, kompanija Primorje hotels & restaurants uložila dodatnih pola miliona eura samo tokom ove zime, priča za Radio Jadran predsjednik Odbora direktora kompanije, Božidar Draganić:

Picerija i restoran

– Fokusirali smo se ove zime na osposobljavanje multifunkcionalne sale na kupalištu. Ona će moći da se koristi za svadbe, proslave, razne događaje, kongrese, seminare. Samo za potrebe njene rekonstrukcije i prilagođavanje potrebama tržišta uloženo je između 300 – 350 hiljada eura – kazao je Draganić.

Osim toga, urađene su neophodne korekcije u sobama i zajedničkim prostorijama, vrijedne oko 200 hiljada eura. Draganić očekuje da bi, ukoliko vremenski uslovi dozvole, bazen na kupalištu trebalo da bude otvoren početkom aprila.

Osim njemačkih, u hotelu će se do sezone smjenjivati i domaći turisti, ali i oni iz zemalja regiona – Srbije, Bosne i Hercegovine, kao i gosti sa ruskog tržišta.

U novu sezonu hotel Palmon Bay kreće sa novim upravljačkim kadrom. Tako je umjesto dosadašnje direktorice, Jelene Đurašković, novi operativni menadžer, Bojan Ilić:

– Jelena Đurašković je odlučila da svoju karijeru nastavi na drugom radnom mjestu i mi smo se rastali u zaista prijateljskim odnosima – dodao je on.

Otkup akcija manjinskih akcionara

Sa druge strane, konzorcijum HLT Fond i HTP Primorje hotels & restaurants bi uskoro trebalo da oforme cijene po kojima bi otkupili akcije manjinskih akcionara Centra Igalo:

– Radimo procjene, prikupljamo finansijska sredstva, ali ne zavisi sve od nas. Dosta zavisi od finansijskog tržišta i uslova koje nudi, ali nadam se da ćemo u roku koji smo zacrtali izaći sa nekom ponudom – uvjeren je Draganić.

Podsjetićemo da je Specijalno državno tužilaštvo odbilo tužbu manjinskih akcionara bivšeg Centra Igalo, odnosno RVI-ja, koju su podnijeli protiv više lica u rukovodstvu kompanije Primorje hotels & restaurants zbog podignutog kredita od 6 miliona eura, uz garanciju hipoteke na objekat hotela Palmon bay u Igalu.

Manjinski akcionari u februaru su kazali da ne isključuju mogućnost protesta i blokade hotela ukoliko se sa menadžmentom Primorja ne postigne saglasje oko cijene akcija.

8 Komentari

  1. Smjenjujete dovodite dajete otkaze ,carapica hotel pravi.O akcijama trljate iz straha od protesta u sred sezone ,a bice ga ,jer i sami znate da to sto izjavljujete su neistine.Maknite se iz tih fotelja i dozvolite da ga pravi vode ,nazalost imate odlican kadar mimo vas direktora.Otvorite to kupaliste za sve,i prije su vodili ljudi i funkcionisalo se bolje nego odkad je taksista na Obalu sef izgleda skocio rejting.Srecan rad??

  2. Imam neku averziju prema ovom hotelu. Ne zbog samog hotela, vec zbog uprave. Mjestani od ovoga nemaju nista, a cak i plaza ispod nam je zabranjena za koriscenje. Sve u svemu, nama ovaj hotel nista ne znaci. Jedino eto estetski mozda i to je sve.

    6
    6

Ostavite komentar

*

code