Palmon Bay, zapadnoevropski hotel u Igalu, startovao s 20% boljom posjetom

Palmon Bay, zapadnoevropski hotel u Igalu, startovao s 20% boljom posjetom

10
Podijeli

Investicioni ciklus, vrijedan 13 miliona eura, u renomiranom hotelu Palmon Bay u Igalu, (bivši RVI ili hotel Centar), završen je u julu 2016. godine i u ovu ljetnju sezonu to  zdanje ulazi potpuno spremno. Radiće punim  kapacitetom, sa hotelskim kupalištem, modernom spa ponudom, sa preko 200 soba i apartmana, kazao nam je predsjednik Odbora direktora kompanije HTP Primorje Hotels & restaurants, Božidar Draganić.

U jednom od rijetkih hotela u Herceg Novom, koji posluje i tokom zimskog perioda, očekuju  uspješno ljeto:

Picerija i restoran

– Ova sezona, po svim najavama biće vrlo uspješna zato što nam gosti dolaze sa raznih tržišta. Imamo tu diversifikaciju gostiju, od Zapadne Evrope, Amerike, Izraela, Bliskog istoka i tako dalje. Po najavama i po rezultatima, koje smo već ostvarili, ali i po rezervacijama, koje imamo u našim objektima, već smo za 15 do 20 procenata uspješniji nego prošle godine – kazao je Draganić.

Otkako je kompanija Primorje preuzela gazdovanje hotelom prije 3 godine promjenila se geostrateška pozicija Crne Gore iz više razloga, a jedan od najznačajnijih je svakako dešavanje na sjeveru afričkog kontinenta, objašnjava Draganić.

– To tržište je zatvoreno za turizam, a biće zatvoreno dugi niz godina. Turističke agencije su se onda okrenule drugim destinacijama na Mediteranu, a jedna od tih destinacija je svakako Crna Gora, koja još nije dovoljno otkrivena za strane goste, tako da ove godine imamo najveći broj turista koji prvi put dolaze u Crnu Goru i koji odlaze sa, nadam se, pozitivnim utiscima – kazao je on.

Sa ruskog tržišta, kako je naveo, hotel ne bilježi nikakve pokazatelje poremećaja, uprkos političkoj situaciji, već naprotiv, tradicionalno dobru posjetu. U hotelu je trenutno najviše gostiju iz Zapadne Evrope, odnosno iz Engleske, Francuske, Italije, ali i dosta gostiju iz Izraela i Rusije.

Draganić je kazao da je hotel u prošlog godini zabilježio povećanje interesovanja gostiju iz Crne Gore, najviše iz Podgorice i Nikšića, koji su za smejštaj zainteresovani u predsezonskom periodu.

– Pošto je Igalo, ipak, malo udaljenije od tih glavnih čvorišta u odnosu na Budvu, u tom smislu „probijamo led“  polako, ali vidim da već imamo naših gostiju iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, iz Srbije, mada su ovdje, uglavnom, zapadnoevropski turisti.

Hotelsko kupalište otvoreno za sve, uz plaćanje  mobilijara i servisa

Posljednje  ulaganje u ovom zdanju kompanija HTP Primorje hotels & restaurants imala je gradeći bazen i hotelsko kupalište, u koje je uloženo oko milion eura. Radovi su privedeni kraju i kupalište je otvoreno, kako za goste hotela, tako i za druge posjetioce.

Draganić je naglasio da je naplata ulaza na kupalište zabranjena, odnosno, da se ulaz na kupalište ne naplaćuje gostima, ali naplaćuje se plažni hotelski mobilijar, koji je svaki gost obavezan da uzme.

Cijena za jedan dan je 20 eura i gosti  dobijaju  dvije ležaljke, suncobran, peškire, mogućnost korišćenja bazena i plažnog servisa. Ono što nije dozovljeno je da gost raširi svoj peškir i ignoriše pravila kupališta, zaključio je Draganić.

Hotel danas posjeduje nekoliko kongresnih sala, restorane, terase sa pogledom na ulaz u Boku, spa centar sa saunama i bazenom u kojem je mineralna voda, a u kojem sa gostima rade i fizioteraputi, zatim luksuzne i obične apartmane koji su opremljeni “smart sistemom” i pratećim pogodnostima, ali u kojima je strogo zabranjeno pušenje.

10 Komentari

 1. Ma sve je to lijepo,samo da Hotel nije tu gdje je
  Slika Igala ovih dana,je naprosto porazavajuca sa aspekta jednog zapadno evropskog turiste.
  U naslovu autor kaze ” zapadno evropski hotel ‘, ovo treba upamtit kao potpuno novu definiciju hotelske kategorije,jer ona nigdje ne postoji po svijetu nego evo sad se pojavila tu kod nas.
  Mozda bas Igalo uspostavi tu novu hotelsku kategoriju,pa da konacno i mi po necemu budemo prepoznatljivi.
  No,bojim sea da nema nista od toga,jel da?

 2. Plate će porasti kad to odredi tržište,kad ne bude neradnika nidje,kad budemo svi znali koliko znamo i kad budemo smjeli da tražimo više oči u oči sa poslodavcem.

  3
  1
 3. Uprava se hvali najavama dobre sezone, za koga dobre? Za običnog radnika sigurno ne, jer mu ionako mizerna plata ni u kom slučaju neće rasti sa povećanjem obima posla i popunjenosti kapaciteta.

  Radio Jadran da istraži kako žive mještani ovog turističkog grada, zaposleni u svim ovim prestižnim hotelskim objektima.. i naravno da pita uprave Palmona, Hunguesta, LightHousea, Delfina…i dr. imaju li predstavu o tome da su odgovorni za najjadnija primanja u ovom sektoru na cijelom primorju. I kako je moguće da su kod svih pomenutih isti uslovi, kao da rade po nekom dogovoru.

  15
  1
 4. @dusan
  Све си у праву, ал како то да схвате и прихвате људи који нису били даље од Требиња?
  Ми немамо додирних тачака са Европом и њиховим стандардима.

  13
 5. Možda bi neko trebao da prenese tim zapadnoevropskim gostima da se za njihov ugodan boravak i besprijekornu uslugu u hotelu svakodnevno brinu zaposlenici za čije uslove rada se ne bi posramili Bangladeš, Tadžikistan i slični rajevi obespravljene radne snage.. pa možda neki strani medij napravi reportažu (kad već ovi naši neće) o trikovima preživljavanja u 2017oj kad si zaposlen u ‘elitnom’ hotelu i na visini zadatka 24/7, a da si za to nagrađen sa nevjerovatnih 300-350 eura. Pritom, još treba da budeš srećan što imaš i toliko, jer (kako kažu nadređeni) drugi jedva čekaju da dođu da rade i za manje. U tome niste zapadnoevropski nivo, zaista.

  30
  1
 6. LIJEPO JE PROČITATI I ZNATI DA IMAMO I NEŠTO ŠTO LIČI NA KULTURNE ZEMLJE.PRESTANITE DA KUKUMAČETE I POČNITE DA SE KUPATE,JER MI MJEŠTANI SE NE KUPAMO NIĐE!!!

  8
  7
 7. Tako je. Sve plaže da zabrane ulaz, sem ako gosti ne plate 20 eura za plažni mobilijar.
  Tako nam i treba, po sekama da se guramo, il u ono blato kod rijeke za bolje i nismo.
  A skakanje sa Bijele Vile i izvođenje figura đeca će da slušaju iz priča.
  Samo da znate da u Egipat i Tursku može svak na svaku plažu samo ne može da koristi hotelske peškire ako nije gost. A inače trend na zapadu je da se mobilijar ni ne naplaćuje, al uzmeš piće ako koristiš ali naravno nije obavezno i niko te ne uslovljava.

  35
  4

Ostavite komentar

*

code