PARK BIVŠEG HOTELA “BOKA” DOBIJA LJEPŠE LICE

PARK BIVŠEG HOTELA “BOKA” DOBIJA LJEPŠE LICE

145
0
Podijeli

Možda su zaista ovih dana radnici hercegnovske čistoće “bili više angažovani na sređivanju parka bivšeg hotela “Boka”, pa su zapsotavili Španjalu, jer smo i vidjeli njihove i radnike JKS kako čiste zelenilo, dotjeruju veliku gliciniju na nekadašnjem plesnom platou, popravljaju ogradu i pripremaju prostor za javni toalet.

Otkako je srušen stari hotel “Boka” u centru Herceg Novog, nakon potresa 1979.godine, ostao je park koji je prestavljao najljepšu botaničku baštu na Jadranu. No, otada je samo propadao, bio česta meta huligana, a prtetvarao se i u javni WC, jer ga u gradu nije bilo. Od preko 200 biljnih vrsta danas je sačuvano jedva 20 odsto, a vlasnik, “Vektra Boka” AD, nikada nije ozbiljno vodila brigu o zelenoj oazi u srcu grada.
Posjetioce svakako ne intersuje čija je nadležnost da brine o parku i nekako je logično da to bude opština. Zato je nedavno konačno dogovoreno s rukovodstvom “Vektra Boke”, da brigu o parku Boke preuzme opština.
Javna komunalna preduzeća su se latila posla nakon dogovora sa komunalnom policijom. Rade ono što mogu da ovo mjesto sa preostalim zelenilom, magnolijama, palmama, borovima, narančama, postane ugodno za boravak. U dijelu ipod stepeništa čisti se i dio za javni toalet.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code