Parking na Škveru konačno otvoren

Parking na Škveru konačno otvoren

20
Podijeli

Nakon niza administrativnih peripetija, firma Euro land otvorila je sinoć poslije skoro mjesec parking na Škveru,  uz važeću dozvolu za rad iz Opštine Herceg Novi. Tako je parkiranje u centralnoj i najatraktivnijoj zoni grada, dvosmjernom uskom Ulicom Partizanski put, ka Škveru, znatno lakše, jer na ovom parkingu ima mjesta za 190 vozila.

Fiskalni štampač je registrovan u resornom Ministarstvu, a uskoro će biti postavljeni i reflektori za osvjetljenje zadnjeg dijela parkinga, objašnjava za Radio Jadran direktorica Euro lenda, Julija Matović.

Picerija i restoran

– Ispunili smo sve uslove, nabavljamo vatrogasni aparat, knjigu žalbi… Samo su nam ostale neke sitnice. Sve je obezbjeđeno video nadzorom, imamo 6 kamera – navodi ona.

Parking će raditi non stop, cijena parkiranja je 80 centi po satu. Od sljedećeg mjeseca u planu je i prodaja mjesečnih karata. U toku je proces oko izdavanja te dozvole, pa će nakon toga biti poznata procedura kupovine, odnosno cijene.

Matović je danas imala sastanak u kabinetu predsjednika Opštine, Stevana Katića, na kojem je dogovorena saradnja oko buduće izgradnje turističkog objekta na mjestu bivšeg Zanatskog.

Kako objašnjava, uskoro će započeti pripremu planske dokumentacije, koja mora biti usklađena sa novim PUP-om, a trenutno su u pregovorima i sa arhitektom koji bi trebalo da uradi projekat.

20 Komentari

 1. E jadni li ste sa negativnim komentarima. Zar nije dobro sto imamo gdje ostavit auto i prosetat setalistem? Ovdje najmanju dobit ima firma koja je parking otvorila. Da i troskove podmiri dobro bi bilo…

  7
  5
 2. Napokon da jedna vlast uradi nešto za dobrobit gradjana a da ne misli samo na svoju dobit. Ko god je odobrio rad parkinga – trebalo bi Ga postaviti za gradonačalnika.

  5
  5
 3. Bravo na istrajnosti Juliji Matovic na preduzetnistvu i zalaganju za tako vazan objekat za ovaj grad!! To je najatraktivnija parking lokacija i mozemo biti ponosni sta imamo da pokazemo na toj predivnoj lokaciji u ovom divnom gradu!!!

  9
  9
 4. Bravo ,svaka cast kad su u opstini shvatili koliko je parking potrban Skveru.
  Zbog sebicnih ljudi ispastali su građani I gosti Herceg Novog. Valjda treba da turizam napreduje a ne da ga ugrozavaju papirologija I ljidi koji nemaju osjecaj za turizam a odlucuju o bitnim pitanjima .
  Nego ipak hvala gospodinu gradonacelnik
  Katicu koji je, odobri rad parkinga

  10
  5
 5. Bilo je mnogo komentara u prethodnim člancima sa 100% sigurnim informacijama da navedena firma nikada nije ni podnijela zahtjev za otvaranje parkinga. Eto sad mi je drago da su te glasine zlih jezika konačno pobijene i da parking opet radi. Ja da sam gazda tog placa sigurno bi napravio turistički kompleks, pa ako ja nemam finansijska sredstva da to izgradim, bez problema bi našao investitora za onu lokaciju. Ne treba tamo moliti ni Katića, a ni Mila Đukanovića, jer onakva lokacija je blBogom dana za divan hotel bez bojazni o mogućem biznis neuspjehu.

  6
  8
 6. Kako bi bilo da se montira ona rasklopna garaža sa autobuske, ali ovaj put na parking kod semafora. Da se pritom uklone taksisti i sva vozila koja niko ne vozi duži period? Ta lokacija je opet nekako na sredini grada, pa se može pješke relativno brzlo stići do bitnih tačaka

  15
  1
 7. Neka ste otvorili. A na proslom clanku radio Jadrana ste sa negativnim komentarima iskazali dragi gradjani negativnost zbog ovog parkinga. Evo papiri su dobijeni i radit ce se. Samo naprijed.

  14
  6
 8. E napokon jedna dobra vest.izgleda da je neko shvatio u opstini koliko taj parking znaci svim ugostiteljima koji drze lokale na skveru.da je srece bio bi odavno otvoren.

  13
  7

Ostavite komentar

*

code