Parking servis dao Opštini beskamatni zajam od 200 hiljada

Parking servis dao Opštini beskamatni zajam od 200 hiljada

3322
9
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_opstina_hn_2015Opština Herceg Novi je od preduzeća Parking servis d.o.o. uzela na zajam 200 hiljada eura, koje je na osnovu međusobnog ugovora u obavezi da vrati do isteka budžetske godine, odnosno do kraja 2016.

Ovu informaciju za Radio Jadran potvrdio je i v.d. direktor Parking servisa Batrić Bato Kontić, koji nije mogao da precizira za šta je konkretno Opštini taj novac neophodan i na šta će biti utrošen:

Picerija i restoran

“Ja pretpostavljam da im novac treba da bi završili neke sudske sporove i kako ne bi bili blokirani. Ugovor jeste potpisan, ali u njemu stoji samo ko su poptisnici ugovora, šta je tema ugovora, ali ne i zašto im trebaju pare. U ugovoru piše: “Primljeni zajam zajmoprimac će upotrijebiti za tekuću likvidnost”, kaže Kontić.

On je dodao da je riječ o beskamatnoj pozajmici, izrazivši nadu da će Opština ispoštovati ugovor i novac vratiti na račun Parking servisa d.o.o. do kraja godine. Šta će se desiti u suprotnom ukoliko Opština ne uspije da vrati pozajmicu, Kontić u ovom trenutku nije želio da prejudicira.

Podsjetićemo i da je bivši direktor Parking servisa Milorad Mišo Matković do kraja aprila oročio sredstva Parking servisa u iznosu od 400 hiljada eura, od kojih je Opštini “ustupljena” polovina.

Uz to, Kontić je dodao i da je došlo do promjena u Upravnom odboru preduzeća, pa je tako Slavku Gojšinu zamijenila Zorica Klisura, koja je podnijela ostavku zbog konflikta interesa. Uz njih, na mjesto Petra Ratkovića postavljen je Momčilo Kovačević.

9 Komentari

  1. Konticu dao si 200.000 a nisi pitao za sta im treba. Ako im treba za tekuce troskove tj plate onda ih nikad vidjeti necete. Bolje da ste ih orocili i zaradili makar nesto.

  2. Prije desetak dana izjavi ovaj Kontić kako posluju na pozitivnoj nuli , a to je i Jadran prenio pa se pitam jesam li ja lud ili je ta pozitivna nula malo više pozitivna.

Ostavite komentar

*

code