„PARKING SERVIS“ OPRAŠTA KAZNE GRAĐANIMA, PRVIH POLA SATA PARKIRANJA BEZ NAPLATE

„PARKING SERVIS“ OPRAŠTA KAZNE GRAĐANIMA, PRVIH POLA SATA PARKIRANJA BEZ NAPLATE

88
0
Podijeli

U hercegnovskom JP Parking servis planiraju da sve, koji su proteklih godina imali svojevrsnu „kaznu” u vidu doplatne karte, oslobode plaćanja zaključno sa 10. julom.

– To je bio zahtjev našeg osnivača, ali kako takav predlog još nije razmatran na Odboru direktora, javnost će o tome biti naknadno obavještena, kad to bude sasvim izvjesno – rekao je za Radio Jadran novi v.d. direktor ovog preduzeća, Batrić Kontić.
On je na to mjesto postavljen 10. jula, nakon što je sa mjesta izvršnog direktora razrješen Milorad Matković.
Zahvaljujući se na ukuzanom povjerenju Kontić kaže da neće obećavati previše, a da to i ne ispuni, ali da će osnovni cilj biti da Parking servis bude u službi građana Novoga, kao i ostalih korisnika njihovih usluga.
– Već smo napravili prve korake, pa je vrijeme od 10 minuta „akademskog čekanja” da korisnik uplati parking mjesto, povećano na 30 minuta. Dakle, od trenutka kad je primjećen, korisnik naših usluga ima pola sata da plati parkiranje, a za to vrijeme ni naši radnici ga neće evidentirati – pojasnio je on.
U Parking servisu je trenutno 32 zaposlenih. Prema riječima Kontića niko neće biti otpušten, a neće biti ni novozaposlenih.
Ukidanjem parking garaže sa Autobuske stanice, kao i nekih parking mjesta u gradu imamo određen broj viška radnika, ali niko neće dobiti otkaz već će biti raspoređen na neko drugo radno mjesto.
On nije želio da nakon samo par dana provedenih na mjestu vršioca dužnosti, detaljnije govori o poslovanju Parking servisa.
– Više će o svemu biti riječi nakon revizije poslovanja, ali ono što mogu reći je da preduzeće tokom nekih 7 mjeseci posebeno u zimskom perodu ima minuse, a da je naplata tokom posljednjih dana na niovu prošle godine.
Parking servis raspolaže sada sa oko 800 opštih i posebenih parking mjesta, a po Kontićevim riječima, postoje zahtjevi građana za formiranjem novih parking mjesta.
Jedan takav zahtjev, tačnije peticija, je stigla i za ulicu Orjenskog bataljona gdje su stanari tažili parking mjesta.
– To će biti naši prioriteti, da izađemo u susret korsnicima koji to od nas traže.
U narednom periodu Kontić obećava da će rad Parking servisa biti transparentan, te da će u slučaju da se iz proteklog perioda pojave bilo kakve nepravilnosti, one biti i predočene javnosti.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code