Pavle Njegovac Gita (Crnogorska): Da svako radi ono za šta je sposoban

Pavle Njegovac Gita (Crnogorska): Da svako radi ono za šta je sposoban

1535
0
Podijeli

Sada je već svakome jasno da je pogrešno vođena politika u posljednje dvije i po decenije, osnovni razlog zaostajanja Herceg Novog u svom razvoju. Partokratija je bila važnija od svih ozbiljnih strategija razvoja našeg grada – navodi se u saopštenju kandidata za odbornika izborne liste “Crnogorska” u Herceg Novom, Pavla Njegovca Gite.

Partije koje su vladale Herceg Novim zbrinjavale su svoje podobne i poslušne kadrove, zatvarajući vrata znanju, odgovornosti i profesionalizmu. Malo se ko u našem gradu sjeća kada je posljednji put u organima lokalne uprave i javnim preduzećima grada, na konkursu profesionalac pobijedio partijskog podanika. Ovakva nazadna politika koja je favorizovala poslušnost, a ignorisala struku i profesionalizam stvorila je potpuno beznađe kod mladih ljudi jer su samo preko političke pripadnosti mogli dobiti zaposlenje.

Za razliku od ovakvog vođenja politike, Crnogorska jasno poručuje građanima Herceg Novog da za nas nema kompromisa kada je u pitanju zapošljavanje novih kadrova u našoj Opštini. Za nas su stručnost, profesionalizam i odgovornost osnovni i jedini kriterijumi za sva buduća zapošljavanja u lokalnoj upravi i svim javnim preduzećima.

Jedan od osnovnih uslova naše stranke za saradnju sa drugim strankama u vršenju vlasti u Herceg Novom, svakako da će biti stav da se osim izbornih funkcija, izbor za sva ostala radna mjesta vrši isključivo na osnovu konkursa, a odluka o prijemu  isključivo na osnovu stručnih referenci, a nikada više na osnovu partijske pripadnosti. One stranke koje nijesu spremne prihvatiti ovakav naš uslov, nikada neće moći u bilo kakav savez sa Crnogorskom.

Ovakvom našom porukom jasno želimo poručiti građanima Herceg Novog da Crnogorska ne želi u našem gradu nastavak i kontinuitet sa starom politikom, već potpuni diskontinuitet i okretanje novog poglavlja jer samo tako naš Novi možemo unaprijediti u svakom smislu.

I ovo je dovoljan razlog da se 7. Maja u Herceg Novom zaokruži broj 7 – poručuje na kraju saopštenja Pavle Njegovac Gita.

Plaćeni izborni program

Nema komentara