Pčelari otputovali u studijsku posjetu Bugarskoj

Pčelari otputovali u studijsku posjetu Bugarskoj

3
Podijeli

Grupa od 70 pčelara iz Crne Gore, zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Saveza pčelarskih organizacija, otputovali su u još jednu studijsku posjetu, ovoga puta u Bugarsku.

Studijska posjeta Bugarskoj nastavak je aktivnosti koje organizuju Ministarstvo i Savez kroz studijske posjete zemljama EU, radi kontinuirane edukacije crnogorskih pčelara i administracije, usvajanja novih znanja i iskustava neophodnih za dalji razvoj pčelarstva u Crnoj Gori, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

Picerija i restoran

Tješnja saradnja i efikasnija razmjena iskustva između crnogorskih i bugarskih pčelara u narednom periodu biće trasirana i sporazumom o saradnji koji će prilikom ove studijske posjete biti potpisan između saveza pčelarskih organizacija dvije zemlje.
Tokom posjete, u periodu od 30. avgusta do 2. septembra, crnogorski pčelari će posjetiti kompaniju za veterinarske ljekove u Solunu, prodavnice pčelarske opreme i profesionalne pčelare u Bugarskoj.

Za naše pčelare to će biti značajna prilika za razmjenu iskustva u dijelu tehnika i tehnologija pčelarenja, metoda borbe protiv bolesti pčelinjih društava, ispunjavanja standarda EU u pčelarenju, deklarisanju i stavljanju na tržište meda, kao i mogućnosti za uspješan marketing i plasman meda i pčelinjih proizvoda.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code