Penzioneri prvi gosti u Prvoj fazi Instituta Igalo

Penzioneri prvi gosti u Prvoj fazi Instituta Igalo

1930
2
Podijeli

institut stara_fazaNajstariji objekat Instituta dr Simo Milošević, tzv. Prva faza, primiće sjutra prve ovogodišnje goste, crnogorske penzionere. Soliter Instituta biće otvoren 12. maja.
Program rekreativnog odmora i liječenja penzionera organizovan je uspješno treću godinu, u saradnji sa Fondom PIO i Savezom Uduženja penzionera Crne Gore. Oni boravak u Igalu mogu da plaćaju u 10 mjesečnih rata.
Inače, Prva faza je otvorena još 1973. godine, a samo tri godine kasnije počeli su da dolaze norveški bolesnici. Ona je dala veliki impuls daljem razvoju Instituta. Nova faza Instituta, ili Mediteranski zdravstveni centar, sagrađena je 1982. godine. Ubrzo je Institut Dr Simo Milošević, postao jedan od najvećih evropskih i svjetskih centara za multidisciplinarnu fizikalnu medicinu.
Danas su oba zdanja prilično propala. Iako u neizvjesnosti oko najavljene privatizacije, u Institutu su, i za ovu sezonu, uspjeli da obave neophodne pripreme i uređenje za prihvat pacijenata iz zemlje, regiona i Evrope.

2 Komentari

  1. AJTE TRŠAVAJTE OVE RUŠEVINE VIŠE DA MI JE UZET TU OTPREMNINU (INAČE NE IDEM ISPOD 50.000). A ONDA PUT POD NOGE PA SE VI J… SA ENGLEZIMA, RUSIMA, ANTILOPIJIMA I OSTALIJEMA…
    0    0

Ostavite komentar

*

code