„PERASTINA“ NOVA PJESMA NOVLJANINA BOBA MILANOVIĆA

„PERASTINA“ NOVA PJESMA NOVLJANINA BOBA MILANOVIĆA

158
0
Podijeli

Jedan od članova novske klape “Stari kapetan”, vokalni solista Miroslav Bobo Milanović ovih dana snimio je novu pjesmu, simbolično nazavanu “Perastina”.

Riječ je o kompoziciji u klapskom aranžmanu, koja opjevava vječitu inspiraciju umjetničkih stvaralaca – ženu, u ovom slučaju Peraštanku.
Gostujući u studiju Radija Jadran Milanović je kazao da je u stvari riječ o staro-novoj pjesmi, koja je “studijski” zaživjela tek sada. Dobio ju je na poklon prije deset godina od frontmena Koktel-bend-a, tekstopisca i kompozitora Đorđa Kovačevića, kada je žirirao na tadašnjem zrenjanisnkom festivalu “Sun flower”.
“Ta grupa je pjevala prije desetak godina u Kotoru. Pošto je bilo ljeto nijesu mogli tu da nađu smještaj, već u Risnu. I kada su došli, već je počelo da svanjiva, tako da je on doživio nešto što mnogi ne dožive – jutro u Boki i izlazak sunca u Perastu. Dobio je inspiraciju koju je zajedno sa tim “slikama” pretvorio u đevojku, jer đevojke su uvijek inspiracija, tako da je pjesma o Perastu, i ljubavi prema toj đevojci koju je nazvao “Perastina””, priča Milanović.
Milanović ističe da je pjesma rađena iz srca i duše što se osjeća i kroz samu kompoziciju. Razlog što je ova pjesma deceniju “čamila” u Bobovoj škrabiji je finansijske prirode, budući da najam studija i muzičara, kao i snimanje nijesu baš jeftin “sport”. Ipak, kada su se stekli svi uslovi, sve je urađeno kako pjesma i zaslužuje – snimanje i postprodukcija obavljena je u trenunto jednom od najbolje opremljenih studija u regionu – “Amadeus” u Sarajevu. U prilog tome, Milanović je pomenuo samo mikrofon koji vrijedi 8.000 eura.
Ipak, na zvaničnu promociju će se još čekati, jer Milanović želi da je ekranizuje, za što je trenutno u pregovorima sa Opštinama Herceg Novi i Kotor, kako bi se obezbijedila finansijska sredstva.
“Sredstva nijesu nešto velika, ali jednostavno moramo ih obezbijediti ako želimo spot u najkvalitetnijoj HD tehnici, i da napravimo jedan dobar spot koji bi se emitovao na svim televizijama. Do tada, puštaćemo je na radio stanicama – neka uđe ljudima u uši”, dodaje uz osmijeh Milanović.
Nedostatak finansija muči i klapu “Stari kapetan”, priznaje Milanović, tako da će ljubitelji ove klape još čekati na nove pjesme.
“Materijala je dosta na lageru. Dosta je pjesama kojih se skupilo, dosta je kvalitetnih pjesama koje čak i dobijamo na poklon, ali jednostavno, situacija je takva da je jako teško “odvesti” 7 ljudi i da napravite nešto novo. Ali želje nam ne fali, ni elana. Mi jesmo “Stari kapetan”, ali imamo dosta mladih članova” pojašnjava naš sagovornik. U međuvremenu, nastupaju po pozivu na raznim mjestima – od restorana, hotela do raznih bašti.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code