Perfektna sezona za STK Novi, sljedeće sezone Super liga

Perfektna sezona za STK Novi, sljedeće sezone Super liga

1
Podijeli

Stonoteniski klub Novi, koji je sa radom počeo u 2016. godini, ostvario je istorijski uspjeh za veoma kratko vrijeme. U sezoni 2017/18. osvojeno je prvo mjesto bez i jednog izgubljenog seta, čime se klub plasirao u najviši rang takmičenja u Crnoj Gori – Super ligu.

Pored toga, najmlađi članovi kluba ostvarili su zapažene rezultatne na nekoliko turnira, a za najuspješnijeg igrača proglašen je Jakša Krivokapić, kome je direktor kluba, Ranko Boca uručio i plaketu.

Picerija i restoran

Od prvog dana osnivanja svi uposleni u klubu entuzijazmom i posvećenošću prionuli su na zadatke koje su postavili, poručio je on.

– Ove godine imamo nekoliko igrača koji odskaču u svojim generacijama. Oni su stvarno ovu našu prvu sezonu učinili veličanstvenom i bogatom. Marljivo smo radili svaki dan, osim nedjeljom, što njima nije bilo teško. Ljubav prema ovom sportu i njihov predan rad su nas doveli do rezultata koje smo danas riješili da proslavimo – kazao je Boca.

Mladi pogon STK Novi čine sjajni Luka Karanović, Jakša Krivokapić, Marko Božović, Ivan Topić, Vanja Vujošević, Dušan Relić, Đorđe Janušević, Luiđi Leone, Balša Ilić, Dejan Barbarez.

Na turniru Top 12 za najmlađe igrače Krivokapić je uzeo zlatnu, Karanović srebrnu medalju. Isti rezultat postigli su i na državnom prvenstvu u kategoriji najmlađih kadeta. U dublu su, u istoj kategoriji, Jakša Krivokapić i Radoš Bataković osvojili zlato, a bronzu Luka Karanović i Vanja Vujošević. U pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji mlađih kadeta Krivokapić je bio srebrni, a isti rezultat je ostvario i u dublu sa Karanovićem.

Seniori Zoran Rešetar, Viktor Rogić, Lazar Janković i Hrsistijan Jovanov su zaslužni za plasman ekipe u Super Ligu.

Osnova svakog kluba je profesionalni rad. Iza svakog profesionalnog rada stoje ljudi koji vode klub, a posebno trener, smatra Boca.

Po njegovim riječima, trener Šabo Čekić je u potpunosti opravato povjerenje kluba, zbog čega je nagrađen i plaketom.

Predsjednik kluba, Predrag Vuković podsjeća da su igrači SKT Novi ove sezone odigrali preko 40 mečeva bez poraza i bez i jednog izgubljenog seta.

– Sve što smo zamislili smo ove sezone i ostvarili, ne samo u seniorskoj selekciji, nego i kod mlađih i najmlađih kadeta. Naši mali igrači su od kluba napravili jako veliki. Sljedeće sezone igraćemo Super ligu. To je prestižno takmičenje koje se igra u Crnoj Gori, a sljedeći korak je možda i Evro liga – navodi Vuković.

Trener ekipe i najzaslužniji za uspjehe, Šabo Čekić poručio je da je cilj kluba da pojača stoni tenis u Boki, kako bi se stvorio jedan snažan evropski stonotenski centar.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code