Performans na Trgu od oružja za zaštitu žena od nasilja

Performans na Trgu od oružja za zaštitu žena od nasilja

669
1
Podijeli

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama – 25. novembar u Kotoru će biti obilježen performansom “Feminizam nije vodio ratove”, u organizaciji Centra za žensko i mirovno obrazovanje ANIMA. Suorganizatori su NVO Bona Fide iz Pljevalja, Snažne mame i Udruženja za razvoj civilnog društva iz Bijelog Polja, zatim Centar za ženska prava iz Podgorice, kao i svjedokinja Ženskog suda i učesnica Feminističke škole 2016 iz Pljevalja, Herceg Novog, Nikšića i Podgorice.

Kotor_stari_gradPerformas će biti izveden na Trgu od oružja u Starom gradu u Kotoru u petak, 25. novembra, u 12 časova.

Picerija i restoran

– Ovim podsjećamo na osnovne principe i vrijednosti feminističke i mirovne politike, tražimo poštovanje ženskih ljudskih prava i veću zastupljenost žena u javnom, ekonomskom i političkom životu, te neophodnost obezbjeđivanja svih institucionalnih preduslova za zaštitu žena od nasilja – kazali su iz Anime.

Žene u Crnoj Gori su u zabrinjavajućoj situaciji u kojoj permanentno trpe negativne efekte tranzicije.Najsiromašniji su dio društva  bez obzira na društvenu grupu kojoj pripadaju,a sistem ne  funkcioniše kada je riječ o nasilju nad ženama,podsjećaju iz ove NVO.

1 komentar

  1. Ne izmišljajte gluposti,nego se ozbiljno posvetite porodici i pojedincu kao osnovi društva.Niko ne zna pravi uzrok,a ovako se samo izaziva bijes i revolt,puštite se više jadnoga naroda,naučite učitelje da uče đecu ono što im treba za život u ovome vremenu i na ovome mjestu.
    0    0

Ostavite komentar

*

code