PEROVIĆ: AJKULE BOLJE OD AUSTRALIJE, ALI TO MORAMO DOKAZATI I U BAZENU

PEROVIĆ: AJKULE BOLJE OD AUSTRALIJE, ALI TO MORAMO DOKAZATI I U BAZENU

134
0
Podijeli

Crnogorske ajkule sjutra očekuje utakmica II kola D grupe sa reprezentacijom Australije.

Uoči te utakmice, selektor Perović je istakao da je ta reprezentacija vrlo nezgodna ekipa, jaka fizički i pliva izvanredno, tako da može napraviti probleme bilo kome, ali i da se neke greške koje su napravljene u utakmici sa Srbijom ne smiju ponoviti.

Picerija i restoran

“Biće drugačije igrati sa njima, mnogo više se kreću, nemaju tako jake centre, uplivavaju i tu moramo biti oprezni da ne napravimo neka isključenja. Jako dobro šutiraju, ali mislim da možemo da igramo sa njima i da smo možda i kvalitetnija ekipa, ali to moramo da pokažemo i u bazenu”, poručio je Perović.

On je dodao da nije tragedija što je prva utakmica protiv Srbije izgubljena, ali da se moglo i odigrati bolje. Nije trebalo primiti neke “jeftine” golove, ali igralo se sa jakim protivnikom koji je pokazao svoj kvalitet. “Ne bih oko toga pravio tragediju, ali sigurno da to što prije treba zaboraviti. Ispraviti neke greške i pokušati sa Australijom da odigramo što je bolje moguće, jer je to utakmica za II mjesto koje jako puno znači u ovom trenutku”, zaključio je Perović.

Draško Brguljan takođe je ponovio riječi selektora da je kad je riječ o Australiji, riječ o jednoj izuzetno fizički jakoj ekipi što je njihova osnovna karakteristika, i utakmica protiv njih biće teška, pogotovo što ne bi smjelo da se desi ono što se desilo u utakmici sa Srbijom u posljednjoj četvrtini.

“Ali ne želim više da pričamo o tome. Australija jeste jaka ekipa, vođena trenerom sa naših prostora, tako da su još opasniji nego ranije. Uvijek su imali fizičke predispozicije, ali sad su i taktički dosta bolji. Zato moramo da obratimo pažnju na Jangera, Kembela, Rouča i centra Svifta i sigurno da će biti teška utakmica jer je jako teško izdržati njihov meč”, kazao je Brguljan.

On je dodao da će početak utakmice svakako odrediti dalji tok utakmice te da “ajkule” ne smiju dozvoliti prednost koju će kasnije morati da sitžu. “Oni na ovako velikim takmičenjima imaju 13 igrača koji su stalno u rotaciji, i ne smiju se podcjenjivati. Ako ne možemo biti prvi, nije loše da budemo i drugi u grupi, poslije bi se ukrstili sa prvim iz grupe gdje je Grčka, jer ako bi bili treći, išli bi na Hrvate, što bi bilo mnogo teže”, zaključio je Brguljan.

Aleksandar Ivović ponovio je da utakmica sa Srbijom nije od presudnog značaja za dalji rasplet, jer prvo mjesto u grupi “spašava” jedino neigranja osmine finala, što je nekada dobro nekada ne, i tu nema pravila. “Da li će kasnije doći neki lakši ili teži protivnik i nema neke razlike kao i da li ćemo biti prvi ili drugi u grupi”, kazao je čuveni Leka. “Nedopustivo je da smo primili par nekih lakih golova iz tih kontri, i moramo to da ispravimo ako hoćemo ovdje da ostvarimo neki rezultat. Vidjeli smo gdje smo griješili sinoć i da to treba da popravimo. Nemamo veliki broj igrača koji može da iznese ovakve utakmice, i trebali bi da se baziramo samo na tu odbranu i napad jer mislim da imamo tu šansu sa svim reprezentacijama. Stameni smo, imamo jaku odbranu i bekovsku liniju i na to trebamo da svodimo protivnike”, poručio je Ivović.

Za narednog protivnika, Australiju, čuveni Leka kaže da je izuzetno teška reprezentacija za igranje jer su jako dobro fizički pripremljeni. “Pamtimo ih još od Pekinga gdje smo igrali jednu jako tešku utakmicu”, podsjetio je Ivović.

“Moramo da odigramo mnogo bolje nego sinoć da bi ih pobijedili. Imaju i novog selektora iz Dubrovnika od pčrije dvije godine, pa su i tehničke stvari popravili. Prije su igrali samo fizički vaterpolo, a sada su i tehnički mnogo bolji, tako da biće teško igrati s njima, jer nemaju centra pa traže improvizacije u napadu kao i mi, i biće to zanimljiva utakmica”, mišljenja je Ivović.

Darko Brguljan mišljenja je da utakmica sa Srbijom nije bila toliko loša koliko se to u medijima prikazivalo. Bilo je i dobrih i loših segmeta, ali nije toliko nezadovoljan kao što se stvorila neka slika u medijima. “Nismo obećali mnogo, ali daćemo svoj maksimum kao i sinoć, ali to nije bilo dovoljno. Nijesmo pobijedili, ali nije smak svijeta”, kazao je Brguljan.

Kad je riječ o duelu sa Australijom, Dario potvrđuje stavove svojih saigrača i selektora, da ih očekuje “nezgodan” protivnik.

“Moramo ići na pobjedu, ali neće biti lako. Težak protivnik, uvijek nezgodan i nikada se sa njima nismo naigrali. Moramo dati maksimum i da smanjimo nivo grešaka, mada mislim da Australija nema napadače kao što ima Srbija, i da kažnjava greške. Mislim da moramo da idemo na pobjedu”, zaključio je Darko Brguljan.

Početak utakmice sa Australijom najavljen je za 13.30 h.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code