Perović: Avramović insinuacijama uveseljava kotorsku javnost

Perović: Avramović insinuacijama uveseljava kotorsku javnost

3
Podijeli

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Kotor je izgleda svjesno i krajnje uračunljivo izabrao svog odbornika Željka Avramovića, da u pauzi neodržavanja Skupštine zabavlja kotorsku javnost svakodnevnim saopštenjima kako bi se stvorio osjećaj alarmantnog stanja i krize u kotorskoj vlasti, smatra predsjednica Skupštine opštine Kotor, Dragica Perović.

Odgovarajući na posljednje reagovanje odbornika DPS-a Željka Avramovića, koji je kazao da vlast u Kotoru ne može da obezbijedi većinu za nastavak zasijedanja lokalnog parlamenta, Dragica Perović navodi da je iz  poštovanja prema glasačima i podržavaocima aktuelne vlasti, kao i svima onima koji to nisu, a koji žele napredak i dobro  gradu, ne želeći da arbitriraju u ovom medijskom sporu, dužna da,  ipak, da i kratak odgovor.

Picerija i restoran

-Tačno je gospodine Avramoviću i ne morate me podsjećati na nešto čega sam jako svjesna i našto sam ponosna, a to je da sam predsjednica Demokratske srpske stranke! Baš kao što je tačno da sam legalno i legitimno izabrana predsjednica SO Kotor, sa liste Demokratskog fronta, na kojoj sam bila ni manje ni više nego nosilac liste. Uz sve to, pravnica sam, a nadasve prepoznata sam kao osoba koja nikome nije zatvorila vrata, uvijek spremna da saslušam svakog i da sa puno senzibiliteta rješavam tuđe probleme-bez obzira na političku i svaku drugu pripadnost. I još nešto, moj tajming nije samo pet minuta, nekada je bio nekoliko puta po 45 minuta, nekada i po nekoliko sati, a ovaj put će biti uvjeravam Vas četiri godine- poručuje Perović.

Ona za Avramovićeve, kako kaže, insinuacije, oko Odbora za statut i propise, njegovog sazivanja, nesazivanja, prozivanja imaju li većinu u odboru ili nemamju, volje i nevolje predsjednika odbora da sazove i ne sazove sjednicu, tvrdi da su pričine priče.

-Naprosto, bez želje da djelujem edukativno prema Vama, odborniku sa višedecenijskim odborničkim stažom, mada Vam je prošlim saopštenjem jasno rečeno da imate na raspolaganju pravna sredstva i institucije, iskoristite taj pravni put da dokažete nedokazivo-zloupotrebu zakona, jer je postupano po zakonu (!?). Istina, repetitio est mater studiorum pa Vam samo zbog toga ponavljam-Odluke su donijete na osnovu zakona, objavljene u službenom listu, postale pravosnažne i kao takve dostavljene su Skupštini na potvrdu. Sve ex lege i kako nalaže čl. 59 Zakona o lokalnoj samoupravi. Što u krajnjem znači da u konkretnom Odbor za Statut i propise nije nadležan. Nije bio nadležen ni u pripremi SO već su to razmatrala nadležna radna tijela: Odbor za finansije, privredu i razvoj, Odbor za planiranje i uređenje prostora i komunalno-stambenu djelatnost i Odbor za društvene djelatnosti.

Od mene g-dine Avramoviću toliko. Stavljam tačku na ovu polemiku, ovo posebno i zato jer se održavanjem prelijepe Bokeljske noći završilo sa ljetnjim zabavama kotorske i šire javnosti, uz kratku poruku-ne vjerujte sve što čujete g-dine Avramoviću!-zaključuje u reagovanju predsjednica SO Kotor, Dragica Perović.

3 Komentari

 1. Zašto nas u Novom treba da zanimaju besmislena prepucavanja kotorskih političkih elita? Zar oni nemaju radio Skalu i slične medijske prostore u svom gradu? Ima Novi brdo svojih problema, nema potrebe da se uvoze i iz drugih opština

  14
  • Imaju ali ova nova vlast nije u komunikaciji sa pomenutim radiom,pa onda koriste ove ostale medijske prostore da bi dobili reakciju.

   5
   1

Ostavite komentar

*

code