Petar Ivanović: Vlada obezbijedila dio sredstava za renoviranje škole na Savini

Petar Ivanović: Vlada obezbijedila dio sredstava za renoviranje škole na Savini

2882
9
Podijeli

petar ivanovic 240816Nalazi sudskog vještaka o stanju objekta OŠ Milan Vuković na Savini ukazuju da je je škola bezbjedna, odnosno da nije na klizištu, Izvještaj i vještačenje uradili su dipl. ing geologije, Staniša Ivanović i dipl. ing građevinarstva, Marko Radunović. Ipak, to ne znači da škola može odmah da otvori vrata i da nastava počne, kazao je novinarima u Herceg Novog potpredsjednik Vlade, Petar Ivanović.

– Tu postoji procedura koja se mora ispoštovati, a koja takođe mora ići ka Vladi Crne Gore. Kao što je donijet zaključak Vlade kojim se onemogućava prisustvo đaka u ovoj školi, tako se mora izvršiti i korekcija takvog zaključka. Što je važnije za građane i za đake, dio sredstava koji možemo u ovom momentu izdvojiti, po mom dubokom uvjerenju‚ treba da bude usmjeren na saniranje ovog školskog objekta, bez obzira na to što nema nikakvog klizišta. To znači da treba da uradimo sve što možemo da uslovi za učenje i boravak u školi za 770 đaka budu što je moguće kvalitetniji – kazao je Ivanović.

Picerija i restoran

On očekuje da ministar prosvjete, Predrag  Bošković ovih dana posjeti Herceg Novi, da zajedno obiđu, ne samo školu, nego i sagledaju kako da u što kraćem roku, u narednih 2-3 nedjelje u objektu završe građevinski radovi, a onda i da počne nastava.

Vlada Crne Gore i resorno ministarstvo su već obezbjedili dio sredstava za renoviranje OŠ Milan Vuković. Ali ono što je sporno jeste namjena tih sredstava, istako je Ivanović.

–  Angažovanjem vještaka utvrđeno je šta stvara probleme u školi, što je detaljno navedeno u izvještaju. Mišljene ministra je da jedan dio sredstava treba preusmjeriti na one radove koji će poboljšati kvalitet boravka đaka u samoj školi. U tom pravcu će ići promjene zaključka na sljedećoj sjednici – saopštio je Ivanović, precizirajući i da ništa ne smije biti učinjeno na uštrb bezbjednosti djece i kvalitetnog boravka u školi.

Inače, obrazložioje da su sudski vještaci angažovani na njegovo insistiranje, a posredovanjem Opštine.

9 Komentari

 1. Cijelo ljeto ovaj grad potresaju priče koje skreću misli i ne daju nam da malo počinemo.Od škole ni ljeti nijesmo mirni,a sad spas dolazi i rješenje imaju zaslužni.Džaba je.Zašto je uopšte bio u junu izmišljen problem,je li isto zašto i “Jugobanka”? Puštite narod da smirom živi kako zna ,a vi radite svak svoj poso.
  0  0
 2. Nesto razmisljam…jeli ovaj gospodin Ivanovic zasluzan i sto svice svako jutro…jer ko zna bismo li mi u Novi imali jutra da on ne dodje…kazem,samo razmisljam,ne znaci da je tako?.
  0  0
 3. A sto se tice ovog analiticatra, bili zivotati dao ili dala nama neupucenima malo informacija sta je doticni gospar ucinio za ova 2 mjeseca da se im radujemo. Jer ja ne znam da mi je dobro i lijepo dok mi ne recu…
  0  0
 4. Za avgust_je
  Mene cudi da ti u avgust zaradjujes 10e da falis po zadatku. Ostavi tu rabotu za zimu sad se lati drugog posla veca je dnevnica, a duga je zima
  0  0
 5. I cudilo bi me da je pozitivan komentar od nekoga ko “veruje” i spašava “decu”, samo kazem… nego manje vazno…. vazno je da osoba barata dezinformacijama i narusava ugled jednog gospodina kakav je Petar Ivanovic… tako da gospodjo Jasna manite se novskih abrova koji se kao i obicno “sasvim slucajno” plasiraju iz caffe “Beograd-a” uz jutarnju kaficu 😉
  0  0
 6. Ovo je za verovali ili ne, vlada zakljucila da skola nije bezbedna pa onda njen potpresednik trazio da sud dokaze da on i njegova vlada nisu u pravu i tako “spasio” decu, a onda jos i opredelili pare da se sredi skola… ma dajte gospodine Ivanovic koga vi … sto ste niste ukljucili u junu na vreme kada je opstina pokrenula ovo pitanje, sto prvo niste trazili vestake pa onda donosili zakljucke na vladi?!!
  0  0

Ostavite komentar

*

code