Petar Ognjenović: Hercegnovska policija otkrila lica koja su zapalila dva vozila

Petar Ognjenović: Hercegnovska policija otkrila lica koja su zapalila dva vozila

5380
4
Podijeli

petar ognjenovic 3Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi uspješno su rasvijetlili dva krivična djela izazvana podmetanjem požara u dva automobila, saopštio je Radiju Jadran načelnik Centra bezbjednosti Herceg Novi, Petar Ognjenović.

Policija je juče u konsultaciji sa Osnovnim državnim tužiocem u Herceg Novom, podnijela krivičnu prijavu protiv M.I. (31) iz Herceg Novog, zbog  sumnje da je 15. marta, u Bijeloj, izvršio krivično djelo – izazivanje opšte opasnosti, oštetivši auto državljanina Republike Srbije, T.D. (29), potvrdio nam je Ognjenović.

Picerija i restoran

Inače, Novljanin M.I. je došao do parking prostora, ispred stambene zgrade u kojoj živi oštećeni u Bijeloj i benzinom polio prednji dio njegovog  vozila, marke „Citroen“. Zatim je automobil zapalio, usljed čega je došlo do većeg oštećenja.

Prema riječima Ognjenovića, hercegnovska policija je takođe juče, u konsultaciji sa Osnovnim državnim tužiocem, podnijela krivičnu prijavu protiv dva lica iz Herceg Novog  M.I. (31) i T.D. (19), zbog sumnje da su u martu u Bijeloj, izvršili krivično djelo-izazivanje opšte opasnosti, jer su zalili vozilo B.M. (31) iz Herceg Novog.

– Oni su došli do parking prostora u blizini kuće  Bijeljanina B.M i sa dvije zapaljene platnene krpe, natopljene benzinom, izazvali požar na zadnjem dijelu njegovog auta, marke „OPEL“. Tom prilikom je došlo do manjeg oštećenja vozila, jer je požar ugasio vlasnik i time spriječeno njegovo dalje širenje – kazao je Ognjenović.

On je podsjetio da su od januara na podučju Herceg Novog registrovana 4 događaja, izazvana podmetanjem požara na imovinu građana i to u svom slučajevima na putničkim vozilima. Pored dva rasvijetljena, 1 KD je kvalifikovano kao uništenje i oštećenje tuđe stvari, a za jedan događaj u toku je kvalifikacija i vještačenja.

 

  U susret sezoni

Inače, službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su od januara  započeli sa pripremama i preduzimanjem niza aktivnosti radi postizanja visokog stepena bezbjednosti i stvaranja uslova za normalan i bezbjedan život građana, kao i turista koji sve češće posjećuju Herceg Novi.

– Kvalitetnim operativnim radom i na osnovu kvalitetnih analiza prikupljenih tragova uspješno smo rasvijetlili 70 % krivičnih djela imovinskog kriminaliteta pri čemu najveći dio čine teške krađe i krađe. Uspješno su rasvjetljene 4 serije u kojima je počinjeno 20 krivičnih djela, teških krađa i teških krađa u pokušaju pri čemu je podnešeno 20 krivičnih prijava protiv 7 lica – napominje Petar Ognjenović.

Osim toga, službenici Centra bezbjednosti u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije i u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, svakodnevno preduzimaju intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva koje je počinjeno 21. februara 2016. godine kada je ubijen Radovan Matović iz Herceg Novog.

– U ovom trenutku možemo konstatovati da ima kvalitetnog napretka u istrazi da je prikupljen značajan fond podataka koji ukazuju da ubistvo nije posljedica sukoba lica i grupacija sa područja Herceg Novog i Boke Kotorske – zaključuje Ognjenović.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code