Peticija za Pavlov zakon i u Herceg Novom

Peticija za Pavlov zakon i u Herceg Novom

19
Podijeli

Na nekoliko lokacija u Herceg Novom postavljeni su papiri-obrasci, na kojima Novljani potpisom, uz ličnu kartu, ako žele, mogu podržati peticiju za usvajanje tzv. „Pavlovog zakona“. Peticijom se traži doživotna kazna osumnjičenima za ubistvo petnaestomjesečnog dječaka Pavla Jovovića – očuhu Nerminu Šišiću iz Tuzle i majki Jeleni Jovović iz Podgorice, koja se tereti za neispunjavanje porodičnih obaveza.

Obrasci za potpisivanje nalaze se u: Market Voli – centar grada, Pošta Herceg Novi kod Opštine, Fotokopirnica “Radijus” – centar grada, Fast food “MekBudo” Igalo, Caffe “Park” Igalo, Pošta Igalo, Caffe “Gatto” Zelenika, Klub “Casa” Igalo. Peticija se može potpisati i u Bijeloj i to: Dakar servis, diskont Taskom, pizzeria Igrač više, kafana Piccadily, market Idea (kod ambulante Doma zdravlja), d.o.o. MiAnja, butik La storija, Bellezza, butik Lady line Baošić i cvjećara Panorama.

Picerija i restoran

Peticiju je pokrenula grupa građana na nivou čitave Crne Gore, a da bi peticija mogla biti predata Skupštini Crne Gore na razmatranje, neophodno je da se prikupi 6 hiljada potpisa.

Osim pismene, postoji mogućnost potpisivanja i elektronske peticije na sajtu peticije24.com, na linku https://www.peticije24.com/pravda_za_pavla. On line peticiju do sada je „potpisalo“ preko 8 hiljada građana, međutim validni su samo potpisi sa ličnom kartom, odnosno matičnim brojem.

Prema sadašnjim zakonima u Crnoj Gori, očuh Šišić može najviše biti osuđen na 40, a majka na osam godina zatvora. Inicijatori uz potpisnike peticije zahtijevaju da se okrivljenima umjesto zatvorskih kazni „na određeno vrijeme“, „stvore uslovi“ za doživotni zatvor.

Inicijativa je pokrenuta nakon što je javnost saznala za monstruozno ubistvo, 5. februara, kada je iz Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici objavljeno da je dječak preminuo od posljedica prebijanja.

Šišić i Jovović su u KBC u Podgorici 4. februara bez svijesti doveli petnaestmjesečnog dječaka Pavla Jovovića, koji je dan kasnije od posljedica batinanja, preminuo. Šišić i Jovović su uhapšeni, a sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, Vladimir Novović, odredio im je pritvor do 30 dana.

Više informacija zainteresovani mogu pronaći na Facebook-u u grupi Pavlov zakon.

19 Komentari

  • Rekao sam da nema SUŠTINSKE razlike. A razlika je samo u metodu: abortusom se dijete kida na komade a ovdje je premlacivanje sa istim ISHODOM – SMRTNIM PO DIJETE.

   • Ne postoji dzabe granica do koje je dozvoljeno izvrsiti abortus. Nije dzabe medicinski tako odredjeno. Treba raditi na tome da ne dolazi do nezeljenih trudnoca, pa nece biti ni abortusa. Ali neki nisu culi za kondom.

 1. Neka zakon donose oni koji to trebaju da rade,a ostali neka rade svoj posao i neka svoje eomocije kontrolišu,jer ih riječnik odaje.Velika vika ne priliči velikoj žalosti.Nešto drugo je u pitanju.

  6
  5
  • Nije baš sasvim tako. Pri donošenju ili mjenjanju zakona, zakonodavac ima u vidu i vox populi. Ne znači da će ga poslušati, ali ne znači ni da neće.

 2. Ima. Do 3.mjeseca fetus nije oživio. Poslije toga je to ubistvo. U praksi, da ti siluju sestru ili ženu, da li bi tvoji kriterijumi bili isti?

  11
  1
  • Vidi, to je netačno.Srčana akcija se vidi na ultra zvuku, skoro odmah u startu, kakva tri mjeseca?!Čak su rađena neka istraživanja, koja dokazuju(?!), da fetus i znatno prije tri mjeseca sve osjeća.

  • Dobro je radi budućih ovakvih. Lično, ja sam za vraćanje smrtne kazne, doživotna ili 40 godina, u praksi može da se skrati, ili da skot pobjegne, a i mi, poreski obveznici, plaćamo mu hranu i smještaj svo to vrijeme. To zatvor ne popravlja, treba čistiti smeće. Evropa mnogo griješi s tim.

   7
   2

Ostavite komentar

*

code