Pijeskom nasute 54 plaže u Herceg Novom

Pijeskom nasute 54 plaže u Herceg Novom

9
Podijeli

U sklopu redovnih predsezonskih aktivnosti održavanja i uređenja zone morskog dobra, a shodno Planu korišćenja sredstava za 2017. godinu, Javno preduzeće morsko dobro je od 24. maja do 19. juna, nakon sprovedenog javnog tendera i izbora izvođača radova, izvršilo „prehranjivanje“ plaža pijeskom u sve tri bokeljske opštine.

Tom prilikom ukupno je po plažama, koje su određene Elaboratom prehranjivanja za 2017. godinu, nasuto 1720m3 „moračkog“ prirodno obrađenog pijeska, kako bi se plaže dodatno obogatile pješčanom masom i time stvorili uslovi za njihovo komfornije i funkcionalnije korišćenje, saopšteno je iz Morskog dobra.

Picerija i restoran

Na području hercegnovske opštine, planirano je i nasuto 1165 m3 pijeska, na ukupno 54 lokacije, odnosno plaže. U MZ Kumbor na 8 lokacija nasuto je 100 m3 pijeska, u MZ Đenovići na 6 okacija nasuto je 140 m3, u MZ Baošići na 7 lokacija nasuto je 140 m3, u MZ Bijela na 23 plaže nasuto je 560 m3, u MZ Kamenari na 6 lokacija nasuto je 65 m3 pijeska, na plaži ispod Titove vile u Igalu nasuto je 100 m3, plaži u Đenovićima 20 m3, na plaži ispred kampa Zloković u Bijeloj nasuto je 20 m3, kao i na plaži ispred kuće Balića.

Kontrolori morskog dobra kao i koordinatora za investicije iz JP MD konstatovali su da je izvođač u navedenom periodu obavio nasipanje i planiranje kompletne planirane količine pijeskom, granulacije 4-8 mm.

Za svaku isporuku pijeska dostavljena je otpremnica o isporučenoj količini, sa potpisom predsjednika mjesnih zajednica ili njihovih ovlašćenih predstavnika. Takođe, završna provjera količine i kvaliteta izvršenog posla obavljena je neposrednim obilaskom svih Mjesnih zajednica i razgovorom sa njihovim predsjednicima.

 

9 Komentari

  1. Opet ste Zeleniku zaobišli. Zašto niko ne voli Zeleniku? Čak i pojedini političari koji tamo žive nikada nisu ništa htjeli da urade za dobrobit Zelenike.

  2. Možda nije tema, ali sada, kada su plaže fino sređene, neka se nadležni pozabave onim silnim dilerima soba, koji bjesomučno mlataraju i rukama i nogama na pridolazeće turiste, ne bi li im prodali smještaj.Sad će neko reći da sam g….o i nikakav čovjek, jer i oni pokušavaju zaraditi koju crkavicu, ali samo se provozajte kolima od Petlje put Igala i sve će vam biti jasno…ono je ruglo i toliko odvratno, da je mene sramota!Pa čemu služe tur. agencije ljudi moji?!

    37
    3

Ostavite komentar

*

code