Pionirke „Primorja“ briljantne

Pionirke „Primorja“ briljantne

0
Podijeli

U drugom kolu pionirske lige mlađane Primorke su ostvarile drugu pobjedu. Na svom terenu, lagano i bez poteškoća, savladale su ekipu Roling iz Nikšića rezultatom 78:36 (26:6;19:6;23:18;10:6).

Primorke su odlično otvorile utakmicu i već u prvih deset minuta obezbijedile sigurnu pobjedu. Rezultat nakon prve četvrtine bio je 26:6. U naredne tri četvrtine gošće nisu uspjele da sustignu razigranu ekipu Primorja, iako je trener Dragan Prga povukao prvu petorku sa terena.

Picerija i restoran

Nakon utakmice Prga je kazao da je njegovu ekipu služio odličan šut uz puno skokova u odbrani i napadu, što je i donijelo ovakav rezultat. Jovana Savković, kapitenica Primorja i najbolja igračica Jadranske lige, predvodila je ekipu do pobjede. Postigla je samo 16 poena, jer je tri četvrtine presjedila na klupi, budući da je bilo rizično po protivnika da se ponovo vrati u igru. Sjajni centarski dvojac Ječmenić 14 poena i Kojčinović 8, briljirao je pod košem, zatim Jelena Bulajić 10, Jovana Svrkota 8, odlična, spretna i talentovana Bojana Radnjić postigla je 8 poena, Kalina Samardžić 4, Tijana Tatalović 4, Iva Jevtović 2, Sara Đurović 2, Jelena Radosavljević 2.

Doprinos pobjedi dale su i Kristina Samardžić, Dora Simona Popržan, Anastasija Mojić i Jovana Radosavljević.

Iako Primorke imaju zgusnut raspored i svakodnevne prvenstvene utakmice, budući da nastupaju u sedam kategorija, one nižu pobjede. Jedina su crnogorska ženska košarkaška ekipa sa svim nacionalnim selekcijama.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code