Pješački dan Kotor – Lovćen – Kotor

Pješački dan Kotor – Lovćen – Kotor

679
2
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Iduće nedjelje, 2. oktobra biće održan tradicionalni 8. pješački dan Kotor – Lovćen – Kotor. Od ove godine pješački dan će biti podjeljen u 4 kategorije i to:

TRKAČKI MARATON – NOVA KATEGORIJA (Njegošev mauzolej, Jezerski vrh 1649 mnv) 31 km. Kotizacija za maraton se plaća, zatvaranje prijava je 26. Septembra 2016.

Picerija i restoran

PJEŠAČKI MARATON (Njegošev mauzolej, Jezerski vrh 1649 mnv) 31 km. Kotizacija za ovu turu se plaća, zatvaranje prijava je 26. Septembra 2016.

PJEŠAČKA TURA KRSTAC (prevoj Krstac 937mnv) 13.5 km. Kotizacija za ovu turu se ne plaća i nije potrebna prijava.

REKREATIVNA TURA PRAĆIŠTE (zaravan Praćište 620mnv) 10 km. Kotizacija za ovu turu se ne plaća i nije potrebna prijava.

Za PJEŠACKU TURU KRSTAC i REKREATIVNU TURU PRAĆIŠTE upisivanje učesnika će se obavljati na dan maratona (45 minuta prije starta). Za upis će biti neophodno navesti samo ime i prezime i grad iz kojeg dolazite.

pjesacki-dan-mapa

Mjesto okupljanja i polazak ( START) za sve kategorije je Gurdić – južna gradska vrata. Mjesto završetka za sve kategorije – sjeverna gradska vrata (“Crnogorski Pazar”) na Tabačini gdje je i CILJ sa kontrolnim timom Vjeverica.

 

Vrijeme polaska za kategoriju:

Kategorija  Okupljanje-start  Visinska tačka           Dužina

T.Maraton  6,00h-7,00h       Jezerski vrh 1649m     31,0km

P.Maraton  6,00h-7,05h       Jezerski vrh 1649m     31,0km

Krstac       7,00h-8,00h       Prevoj Krstac 937m     13,5m

Praćište     8,00h-9,00h       Praćište 620m             10,0m

Za obje maratonske ture zatavarju se prijave u 6:50, na dan održavanja manifestacije. Mole se učesnici da dođu na vrijeme. Da se proijavite na trkački i pješački marathon kliknite na sljedeći link.

Rok za prijavu za maratonske ture je 26.septembar. Maratonci trkači, startovaće tačno u 7.00 sati, nakon njih 5 minuta u 7:05 sati startovaće maratonci pješaci.

Tolerancije vremena prolaska MARATONACA po kontrolnim tačkama, nakon čega, ukoliko bude kašnjenja, učesnicima neće biti dozvoljen nastavak, već će biti preusmjereni na PJEŠAČKU TURU KRSTAC.

U okvirima datih vremena organizator je odgovoran za učesnike/ce. Nakon toga, učesnik/ca će se upisati kao “diskvalifikovan/a”, a nastavak pješačenja preuzima na sopstvenu odgovornost, ukoliko ne posluša savjete i prihvati pomoć  organizatora. Pomoć će se sastojati u ponudi prevoza, onih koji odustanu ili okasne, kao i u slučaju potrebe, ukazivanju prve medicinske pomoći.

Zatvaranje kontrolnih tački:

KT. 1. Krstac                                        do 10:00 sati

KT. 2. Jezerski Vrh                                do 13:30 sati

KT. 3. Vrh polja                                    do 15:30 sati

KT. 4. ŽAnjev Do                                  do 16:00 sati

Manifestaciju će pratiti medicinsko osoblje, kao i mobilne ekipe. Na svim kontrolnim tačkama biće obezbjedjene energetske kocke, bonžite, kao i voda za piće. Nakon završene Maratonske trase učesnici/ce imati obezbjeđen obrok uz prigodne nagrade u skladu sa mogućnostima.

Na kontrolnim tačkama biće Vjeverice koje će vas upisati u karton učesnika i udariti pačat lokacije kao potvrdu vašeg prolaska. Rezultat učesnika/ce sa nedostajućim pečatom koji/a prođe kroz cilj neće biti uvažen, kao i učesnika koji budu skraćivali stazu.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code