„Pjesmom do zvijezda“ za djecu sa smetnjama u razvoju

„Pjesmom do zvijezda“ za djecu sa smetnjama u razvoju

739
0
Podijeli

Udruženje roditelja, djece i omladine sa smetnjama u razvoju, “Zrak sunca” iz Herceg Novog, organizuje manifestaciju “Pjesmom do zvijezda”, povodom obilježavanja Svjetskog dana prava djeteta. Početak zabavno-muzičkog programa u Dvorani Park zakazan je za 19 h, a cijena ulaznice je 3 eura.

dvorana-park-16Biće ovo jubilarna, dvadeseta manifestacija u kojoj će učestvovati djeca svih osnovnih škola, djeca iz SMŠ Ivan Goran Kovačić, vrtića Naša radost, kao i članovi KUD Igalo, KUD Sloga iz Đenovića i KSC Diano. Uz njih, kako je navaljeno, nastupiće i crnogorski pjevači, ali i gost iznenađenja iz Herceg Novog.

Picerija i restoran

Predsjednica Udruženja, Ljilja Krstić, za Radio Jadran kazala je da ovom manifestacijom žele da i u Herceg Novom budu obilježeni važni datumi za djecu sa smetnjama u razvoju, onako kako se to radi i u ostalim gradovima Crne Gore:

– Iz tog razloga smo i nastojali da se ova manifestacija održi ove godine, bez obzira na probleme i teškoće koje smo u međuvremenu imali. Nastojimo da naš grad živi uporedo sa cijelim svijetom, i to je poenta, navodi Krstićka.

Novac prihodovan od ulaznica biće proslijeđen porodicama koje idu na liječenje sa djecom van granica Crne Gore, ili za neki „krizni period“ u Udruženju.

Kad je riječ o položaju djece sa smetnjama u razvoju u gradu, Krstićka ocjenjuje da generalnog poboljšanja opštih uslova nema, te da i dalje najviše snage, volje i želje ulažu sami roditelji.

– Kad je riječ konkretno o mojoj organizaciji, mi smo dobili prostor koji nam Opština plaća, u suterenu Novljanke, prostor koji je 50% upotrebljiv, a 50% neupotrebljiv, podsjeća Krstićka.

Pokrovitelj večerašnje manifestacije je Opština Herceg Novi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code