Pjesničko veče posvećeno plivačkoj legendi Radu Vidoviću

Pjesničko veče posvećeno plivačkoj legendi Radu Vidoviću

1090
2
Podijeli

Veče sjećanja  na nedavno preminulog, uspješnog plivača Jadrana iz vremena pred Drugi svjetski rat i u godinama nakon njega, člana pobjedničke državne štafete 3x50m, Radivoja Rada Vidovića biće upriličeno danas  u 18 časova, u velikoj sali PVK Jadran na Škveru.

Rade Vidović je preminuo u Beogradu u 97 -oj godini života, 6. februara. Po zanimanju je bio veterinar. Njegova velika ljubav prema Herceg Novom, Boki, moru i Jadranu pretočena je u zbirku poezije pod nazivom “Snevam te seni i u snu te ljubim”, koja je izašla iz štampe 16 februara. Izdavač knjige poezije je SPKD “Prosvjeta”

Picerija i restoran

U programu posvećenom Radu Vidoviću govoriće član zlatne vaterpolo ekipe “Jadrana” prvaka države 1959/60 godine, Slobodan Uljarević i Olivera Doklestić, a o njegovim pjesmama pjesnikinja i profesorica, Vinka Perišić Šarenac.

Organizatori programa su PVK Jadran Carine, SPKD Prosvjeta, Matica Boke i Udruženje boraca NOR-a.

2 Komentari

  1. Poznavao sam dondo Rada.Divan i plemenit covjek,izuzetan.Mnogo interesantnih prica sam cuo od njega.Vjerovatno da mnogi ne znaju da je sjor Rade rodjen u Americi,otac mu je radio u rudnicima zlata i naravno imao americki pasos.Imao je priliku da se kao drzavljanin USA evakuise u Ameriku i da tako izbjegne sve strahote rata,nije htio da napusta svoje drugove.Pri svakom susretu sa njim pricao bi mi o palim Jadranasima itd,itd.Raduje me da se neko u danasnje vrijeme sjeti ovakvih ljudi.Hvala im na tome.
    Pocivaj u miru dondo Rade.

Ostavite komentar

*

code